|
Recept na Švestky kořeněné, pro mlsaly jak stvořené
Recept na Švestky kořeněné, pro mlsaly jak stvořené je zařazen v kategorii saláty.
K přípravě Švestky kořeněné, pro mlsaly jak stvořené budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Na sirup: 150 ml suchého červeného vína 4 lžíce tmavého balzamika ( ocet ) 100 g třtinového cukru 3 cm skořice 2 hvězdičky badyánu trochu čerstvě drceného pepře 5 cm zázvoru 400 g švestek hrst nasekaných jader z vlašských ořechů 250 g sýra s modrou plísní, např. Caesar Bleu 100 g směsi listových salátů ( zde roketa a little red ).
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Švestky kořeněné, pro mlsaly jak stvořené
Recept na Švestky kořeněné, pro mlsaly jak stvořené: V rendlíku svaříme ocet, víno a třtinový cukr. Přidáme všechno koření a ze zázvoru, který jsme si najemno nastrouhali, vymačkáme v ruce jen šťávu, a tu samozřejmě přidáme taky do rendlíku. Vaříme na prudkém plameni 5 - 10 minut tak, abychom získali konzistenci sirupu, či řidšího medu. Omyté, zralé, ale pevné švestky, ideálně bez pana domácáho :-))), vložíme do voňavého rozvaru, zeslabíme plamen a táhneme cca 8 minut. Lžičkou švestičky pěkně a s láskou obracíme a opatrně olizujeme lžičku...Pozor.. pálí! Holky švestkový časem odhodí stud a tím pádem částečně i slupku. Omytý a odkapaný salát rozložíme na talíře, vložíme švestky, pohážeme kostkami sýra ( alea iacta est.. ) a ořechy nahrubo nadrcenými. Zakápneme švestkovým sirupem a už jen bužírujem. Můžeme konzumovat za tepla i za studena. A budete pochválena :-)
Poznámka k receptu na Švestky kořeněné, pro mlsaly jak stvořené: Inspirace: Chvilka v kuchyni. Tímto děkuji autorovi receptu p. Jiřímu Vašákovi z Nového Města na Moravě. Pane Jiří, je to náramná dobrota :-)
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Švestky kořeněné, pro mlsaly jak stvořené, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: rebeka (Naďa)
- Datum vložení: 14.10.2012
- Počet porcí: 4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Saláty
- Suroviny: Na sirup: 150 ml suchého červeného vína 4 lžíce tmavého balzamika ( ocet ) 100 g třtinového cukru 3 cm skořice 2 hvězdičky badyánu trochu čerstvě drceného pepře 5 cm zázvoru 400 g švestek hrst nasekaných jader z vlašských ořechů 250 g sýra s modrou plísní, např. Caesar Bleu 100 g směsi listových salátů ( zde roketa a little red )
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na Švestky kořeněné, pro mlsaly jak stvořené,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Švestky kořeněné, pro mlsaly jak stvořené - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Švestky kořeněné, pro mlsaly jak stvořené
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|