|
Recept na Švestkový koláč z kynutého těsta
Recept na Švestkový koláč z kynutého těsta je zařazen v kategorii moučníky - kynuté.
K přípravě Švestkový koláč z kynutého těsta budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1/2 kostky čerstvého droždí (21 g), 60 ml mléka, 40 g cukru krupice, 250 g hladké mouky, 40 g oleje, 1 vejce, 1 lžíce vanilkového cukru, nastrouhaná kůra z 1/4 citronu, 500 g čerstvých nebo zavařených švestek, 2 žloutky na potření suroviny na drobenku: 150 g hrubé mouky, 150 g cukru krupice, 150 g másla, špetka skořice.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Švestkový koláč z kynutého těsta
Recept na Švestkový koláč z kynutého těsta: Postup na drobenku: všechny suroviny smícháme dohromady, a utvoříme drobenku, která musí zůstat sypká. Těsto: nejdříve připravíme kvásek - do misky rozdrobíme droždí a posypeme ho špetkou cukru. Přelijeme částí vlažného mléka, zamícháme metličkou a za stálého míchání přisypáváme hladkou mouku, dokud nevznikne řidší kaše. Povrch poprášíme moukou a necháme kynout. Do vykynutého kvásku přidáme zbytek mléka, cukru, vanilkového cukru, mouky, olej, vejce a citronovou kůru a zamícháme a hněteme asi 15 minut dokud nevznikne hladké nelepivé těsto. Poté těsto rozválíme na pomoučeném válu do tvaru obdélníku (okraje necháme silnější). Takto připravené těsto přendáme na plech vyložený pečicím papírem. Okraje těsta potřeme rozšlehanými žloutky. Švestky omyjeme, rozpůlíme a vypeckujeme. Pak je rovnoměrně poklademe na koláč a zasypeme drobenkou. Pečeme v troubě rozehřáté na 170 °C 15 až 20 minut do světle hnědé barvy drobenky. Po upečení necháme vychladnout.
Poznámka k receptu na Švestkový koláč z kynutého těsta: Koláč jaký svět ještě neviděl
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Švestkový koláč z kynutého těsta, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Kamili (Kamila Říhová)
- Datum vložení: 23.03.2013
- Počet porcí: 12
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Kynuté
- Suroviny: 1/2 kostky čerstvého droždí (21 g), 60 ml mléka, 40 g cukru krupice, 250 g hladké mouky, 40 g oleje, 1 vejce, 1 lžíce vanilkového cukru, nastrouhaná kůra z 1/4 citronu, 500 g čerstvých nebo zavařených švestek, 2 žloutky na potření suroviny na drobenku: 150 g hrubé mouky, 150 g cukru krupice, 150 g másla, špetka skořice
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na Švestkový koláč z kynutého těsta,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Švestkový koláč z kynutého těsta - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Švestkový koláč z kynutého těsta
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|