|
Recept na Švestkový koláč s vaječným koňakem
Recept na Švestkový koláč s vaječným koňakem je zařazen v kategorii moučníky - Řezy s ovocem, bublaniny.
K přípravě Švestkový koláč s vaječným koňakem budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
500 g vypeckovaných švestek 250 g másla 3 vejce 150 g cukru krystal 1 vanilkový cukr 100 ml + 1 lžíce vaječného likéru 250 g polohrubé mouky 100 g maizeny 1 prášek do pečiva špetka skořice případně mleté ořechy nebo mandle.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Švestkový koláč s vaječným koňakem
Recept na Švestkový koláč s vaječným koňakem: Švestky vypeckujeme, odvážíme půl kila a nakrájíme je na menší kousky. Zasypeme skořicí, pokapeme lžící vaječného likéru a odložíme. Pokud máme rádi, přidáme asi 4 lžíce mletých vlašských ořechů nebo mandlí (nemusí být). Změklé máslo vyšleháme s krystalovým a vanilkovým cukrem a do pěny přidáváme vejce, která zašleháváme jedno po druhém. Mouku smícháme s maizenou a práškem do pečiva. Tuto sypkou směs střídavě s vaječným likérem přidáváme do těsta a současně prošleháváme. Kulatou dortovou formu vytřeme máslem a vysypeme hrubou moukou. Nalijeme polovinu těsta, povrch uhladíme a do středu rozprostřeme nasekané švestky tak, aby končily cca centimetr od okraje. Zakryjeme zbylou částí těsta a vložíme do trouby, předehřáté na 180°C. Pečeme asi 60 minut a propečení zkontrolujeme zapíchnutím špejle. Pokud na ní ulpí trošku nepropečeného těsta, pečeme o 5 minut déle. Upečený koláč necháme vychladnout ve formě a jakmile to je možné, formu odepneme a odstraníme. Dobře chutná samotný, ještě lépe s kopečkem ušlehané smetany, sypané skořicí.
Poznámka k receptu na Švestkový koláč s vaječným koňakem: Recept je mojí variací na koláč z kompotovaných švestek ze stránek labužník.www.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Švestkový koláč s vaječným koňakem, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Eliza
- Datum vložení: 24.11.2011
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Řezy s ovocem, bublaniny
- Suroviny: 500 g vypeckovaných švestek 250 g másla 3 vejce 150 g cukru krystal 1 vanilkový cukr 100 ml + 1 lžíce vaječného likéru 250 g polohrubé mouky 100 g maizeny 1 prášek do pečiva špetka skořice případně mleté ořechy nebo mandle
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na Švestkový koláč s vaječným koňakem,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Švestkový koláč s vaječným koňakem - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Švestkový koláč s vaječným koňakem
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|