|
Recept na Švestkové zázvorové řezy
Recept na Švestkové zázvorové řezy je zařazen v kategorii moučníky - dezerty, zákusky, poháry.
K přípravě Švestkové zázvorové řezy budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Korpus: 1 hrnek hladké mouky (může být z poloviny celozrnná) půl hrnku cukru cca 100g studeného másla 2 lžíce mletého zázvoru čtvrt lžičky soli Náplň: 10 švestek 2 lžíce čerstvého strouhaného zázvoru 1 lžička mleté skořice a hřebíčku (myšleno 1 lžička dohromady) 2 vejce půl hrnku cukru půl hrnku hladké mouky 3 lžíce citronové šťávy.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Švestkové zázvorové řezy
Recept na Švestkové zázvorové řezy: 1. Ze surovin na korpus vytvořit těsto, zabalit do folie a nechat v lednici půl hodiny odpočinout. 2. Švestky (bez pecek), zázvor a koření nechat 10-15min povařit (možno lehce podlít), vychladlé rozmixovat tyčákem. 3. Kvedlačkou smíchat vejce, cukr, mouku, citr. šťávu a nakonec švestkové pyré. 4. Těsto vyválet/vmačkat do formy, předpéct 10 min na 180°C, pak přidat náplň a dalších 15-20 min dopéct. Krájet až po úplném vychladnutí.
Poznámka k receptu na Švestkové zázvorové řezy: http://www.dulce-de-leche-blog.com/ Řezy jsou chuťově velmi výrazné, doporučuji servírovat spíš po menších kouscích. Původní recept je na plech 18x28, já jsem dělala do dortové formy o průměru 23cm, mohla by být i maličko větší.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Švestkové zázvorové řezy, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Kanyla (Kamila)
- Datum vložení: 06.11.2012
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Dezerty, zákusky, poháry
- Suroviny: Korpus: 1 hrnek hladké mouky (může být z poloviny celozrnná) půl hrnku cukru cca 100g studeného másla 2 lžíce mletého zázvoru čtvrt lžičky soli Náplň: 10 švestek 2 lžíce čerstvého strouhaného zázvoru 1 lžička mleté skořice a hřebíčku (myšleno 1 lžička dohromady) 2 vejce půl hrnku cukru půl hrnku hladké mouky 3 lžíce citronové šťávy
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na Švestkové zázvorové řezy,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Švestkové zázvorové řezy - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Švestkové zázvorové řezy
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|