|
Recept na Švédský jablkový koláč
Recept na Švédský jablkový koláč je zařazen v kategorii moučníky - Řezy s ovocem, bublaniny.
K přípravě Švédský jablkový koláč budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Těsto : 120g másla, 250ml (180g) hladké mouky, 80g moučkového cukru, 1 KL prášku do pečiva, 1/2 vanilkového cukru, špetka soli Náplň : 5 středních jablek, 3 PL cukru, 1 KL skořice, 1 zakysaná smetana (220 ml), 2 vejce, 1 marcipánová tyčinka (100 g), hrst strouhaných mandlových lupínků na posypání.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Švédský jablkový koláč
Recept na Švédský jablkový koláč: Smíchejte mouku, cukr, vanilkový cukr, sůl a prášek do pečiva. Přidejte máslo nakrájené na větší kusy a dobře propracujte, dokud těsto nebude celistvé a hladké, vejce není potřeba. (Pokud do těsta přidáte 2 žloutky, koláči to neublíží). Použijte formu, nejlépe dortovou. Těsto natlačte do nevymazené formy a prstama ho mačkejte po celé ploše i na boky formy. Těsto přikryjte potravinářskou fólií a nechejte odpočinout alespoň 30 minut v lednici. Mezitím si nastrouhejte marcipánovou hmotu na velké slzy, oloupejte jablka a nastrouhejte je na tenké plátky. Nastrouhaná jablka pevně natlačte na těsto ve formě a posypte cukrem a skořicí. Smíchejte zakysanou smetanu, vejce a nastrouhanou marcipánovou tyčinku. Těstíčko s marcipánem nalijte na koláč, vyplňte tekutou hmotou mezery a jablka přitlačte, aby se marcipánová hmota dostala i do vzniklých mezer. Koláč posypte mandlovými lupínky. Koláč vložte do trouby rozehřáté na 175 ºC a pečte v dolní části trouby asi 40 - 45 minut. Hotový koláč posypte moučkovým cukrem a podávejte teplý nebo studený s vanilkovou omáčkou, vanilkovou zmrzlinou nebo se šlehačkou.
Poznámka k receptu na Švédský jablkový koláč: Jana Remkova: Jani, děkuji!
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Švédský jablkový koláč, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: jabl.ko (Jana)
- Datum vložení: 23.03.2013
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Řezy s ovocem, bublaniny
- Suroviny: Těsto : 120g másla, 250ml (180g) hladké mouky, 80g moučkového cukru, 1 KL prášku do pečiva, 1/2 vanilkového cukru, špetka soli Náplň : 5 středních jablek, 3 PL cukru, 1 KL skořice, 1 zakysaná smetana (220 ml), 2 vejce, 1 marcipánová tyčinka (100 g), hrst strouhaných mandlových lupínků na posypání
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na Švédský jablkový koláč,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Švédský jablkový koláč - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Švédský jablkový koláč
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|