|
Recept na Sushi doma
Recept na Sushi doma je zařazen v kategorii bezmasá jídla.
K přípravě Sushi doma budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1 kg japonské rýže ( přirozeně po uvaření lepí) 10 archů sušené řasy nori 1 tuba křenu wasabi 1 sáček rýžového sushi octu 1 sáček nakládaného zázvoru japonská sojová omáčka ( např. Kikkoman) sezamová semínka 1 okurka krabí tyčinky losos avokádo atd..
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Sushi doma
Recept na Sushi doma: Rýži uvaříme stejně jako českou, jen nesolíme a ani jinak nedochucujeme. Horkou uvařenou rýži promícháme s rýžovým sushi octem, tak, aby byla rýže pouze velice jemně ochucená. Na bambusovou rohožku položíme arch sušené mořské řasy nori a poté na ní přibližně uprostřed po celé šíři vlhkými prsty, aby se nám rýže nepřilepila k rukám, rozprostřeme a utlačíme rýži. Na šířku jemně potřeme křenem wasabi a poklademe podélně na proužky nakrájeného lososa nebo krabími tyčinkami apod. Kdo má rád, tak ještě posypeme trochu sezamovými semínky. Poté rohožku zabalíme a trochu utlačíme a tím vznikne váleček rýže obalený řasou nori. Řasu v žádném případě nenamáčejte, slepí se přirozeně, když budete rohožku rolovat. Odkrojíme okraje na obou stranách a tento váleček ostrým nožem nakrájíme na menší válečky. Dáme na talíř a můžete začít jíst. Každý kousek sushi si jen trochu smočíme v sojové omáčce a jíme. Čím více druhů náplní si uděláte, tím bude jídlo zábavnější ! Zajídáme nakládaným zázvorem, aby se nám pročistila chuť v ústech před dalším soustem.
Poznámka k receptu na Sushi doma: No nezlobte se, ale to je velmi velmi nepřesný recept na sushi. Kde máte správný postup vaření rýže - tj. proplachování, vaření. Kde máte směs cukru, soli, rýžového octa, který je potřeba právě k lepkavosti rýže...atd atd. Tady by se dalo pokračova do álelůjá s výčtem opravdových nepřesností. Pardon za upřimnost.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Sushi doma, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Lojzinkaa
- Datum vložení: 14.09.2013
- Počet porcí: 2
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Bezmasá jídla
- Suroviny: 1 kg japonské rýže ( přirozeně po uvaření lepí) 10 archů sušené řasy nori 1 tuba křenu wasabi 1 sáček rýžového sushi octu 1 sáček nakládaného zázvoru japonská sojová omáčka ( např. Kikkoman) sezamová semínka 1 okurka krabí tyčinky losos avokádo atd.
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na sushi doma,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Sushi doma - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Sushi doma
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|