|
Recept na Sumec s omáčkou z bílého vína, bylinek a smetany
Recept na Sumec s omáčkou z bílého vína, bylinek a smetany je zařazen v kategorii ryby.
K přípravě Sumec s omáčkou z bílého vína, bylinek a smetany budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
4 porce sumce (podkovy) 4 lžíce oleje 3 lžíce másla 150 ml dobrého bílého vína 250 ml smetany ke šlehání 2 lžíce nakrájené pažitky 2 lžíce nakrájené petrželové nati sůl, bílý pepř, citronová šťáva.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Sumec s omáčkou z bílého vína, bylinek a smetany
Recept na Sumec s omáčkou z bílého vína, bylinek a smetany: Rybí maso omyjeme, osušíme a pokapeme citronovou šťávou. Máslo rozpustíme s olejem a opečeme na něm maso dorůžova, aby byla kůžička křupavá. Pak je přeložíme do pekáčku a schováme do trouby předehřáté na 120°C, aby ryba nevychladla. Do výpeku ze sumce nalijeme víno a necháme je pět minut odpařit. Potom přidáme smetanu, lehce osolíme a opepříme. Smetanu zredukujeme, aby zhoustla, a vmícháme bylinky. Podle potřeby dochutíme solí a citronovou šťávou. Odstavíme a omáčkou pak přeléváme rybí porce. Podáváme s novými bramborami a sklenkou bílého vína :-)
Poznámka k receptu na Sumec s omáčkou z bílého vína, bylinek a smetany: Sumec samozřejmě není podmínkou, vyberte si jakoukoli rybu, která vám chutná.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Sumec s omáčkou z bílého vína, bylinek a smetany, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: danielle72 (Daniela)
- Datum vložení: 01.10.2014
- Počet porcí: 4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Ryby
- Suroviny: 4 porce sumce (podkovy) 4 lžíce oleje 3 lžíce másla 150 ml dobrého bílého vína 250 ml smetany ke šlehání 2 lžíce nakrájené pažitky 2 lžíce nakrájené petrželové nati sůl, bílý pepř, citronová šťáva
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na sumec s omáčkou z bílého vína, bylinek a smetany,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Sumec s omáčkou z bílého vína, bylinek a smetany - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Sumec s omáčkou z bílého vína, bylinek a smetany
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|