RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Strakonické "štrúdle"

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Strakonické "štrúdle", recepty Strakonické "štrúdle", Strakonické, "štrúdle"


Recept na Strakonické "štrúdle"

Recept na Strakonické "štrúdle" je zařazen v kategorii moučníky - záviny, rolády. K přípravě Strakonické "štrúdle" budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
42 dkg hladké mouky - světlé, 25 dkg tuku /1/2 másla + 1/2 sádla/, 10 lžic studené vody, 2 polévkové lžíce octu, 2 žloutky a špetka soli Náplň: 15 dkg strouhanky, 5 dkg másla, 1,25 kg jablek nakrájených na plátky - jsou to lepší než strouhaná, cukr krupice dle chuti, vanilkový cukr, mletá skořice nebo koření jablkový závin, rozinky namočené v rumu,sekané ořechy, ty nejsou podmínkou, máslo a rum na potření, moučkový cukr na posypání.

Strakonické
Zvětšit obrázek

Recept na Strakonické "štrúdle"

Recept na Strakonické "štrúdle":
Do mouky přidáme nakrájený tuk a ostatní suroviny, ocet dáme do vody a vypracujeme těsto, které dáme na 1-2 hod. odpočinout, ale může být také v ledničce přes noc. Rozdělíme ho pak na 4 díly a každý vyválíme na obdélníkovou placku. Posypeme strouhankou osmaženou na másle a doprostřed dáme pruh jablek. Posypeme cukrem, skořicí, rozinkami, ořechy a část těsta položíme přes jablka. Dáme další vrstvu jablek, opět cukr a koření a přes to přehneme druhý konec těsta. Upečeme ve vyhřáté troubě a ještě horký potřeme rozpuštěným máslem s rumem a pocukrujeme. P.S. sádlo je třeba tam určitě dát, protože dělá to těsto pěkně křehké a máslo zase jemné.

Poznámka k receptu na Strakonické "štrúdle":
K těmto štrúdlům mne váže milá vzpomínka. Když jsme se přestěhovali z paneláku do postaveného domku, tak proti nám bydlela jedna starší paní sousedka. Tehdy jsem byla na mateřské dovolené, ona byla v důchodu a tak jsme se navštěvovaly. Jednou jsem k ní přišla a na dvorku na zápraží byly 3 plechy a na nich 9 nohavic těchto štrúdlů. Já jsem na ně koukala jako puk a ona říkala, že je upekla pro svoji vnučku a pošle jí je na chmelovou brigádu. Poprosila jsem ji o recept, už ho dělám 26 let a musím potvrdit, že jsou báječné. Upečte si je a určitě mi to potvrdíte. Vyzkoušela jsem už mnohá těsta, ale tento štrúdl je mezi všemi naprostá jednička. A ještě jsem se nedávno někde dočetla, že po upečení se mají hned odkrojit patky, protože ze štrúdlů vyjde pára a nevlhnou. Tak tuto radu přidávám jako bonus. Při pečení těchto jsem o tom ještě nevěděla :-) Tyto jsou z 1,5 dávky.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Strakonické "štrúdle", kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: yanull (J@n@)
  • Datum vložení: 07.09.2010
  • Počet porcí: 1 porce
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Moučníky - Záviny, rolády
  • Suroviny: 42 dkg hladké mouky - světlé, 25 dkg tuku /1/2 másla + 1/2 sádla/, 10 lžic studené vody, 2 polévkové lžíce octu, 2 žloutky a špetka soli Náplň: 15 dkg strouhanky, 5 dkg másla, 1,25 kg jablek nakrájených na plátky - jsou to lepší než strouhaná, cukr krupice dle chuti, vanilkový cukr, mletá skořice nebo koření jablkový závin, rozinky namočené v rumu,sekané ořechy, ty nejsou podmínkou, máslo a rum na potření, moučkový cukr na posypání
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na strakonické "štrúdle", pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Strakonické "štrúdle" - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Strakonické "štrúdle"

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist