|
Recept na Štikozubec v bazalkovo-rajčatové peřince
Recept na Štikozubec v bazalkovo-rajčatové peřince je zařazen v kategorii pro začátečníky.
K přípravě Štikozubec v bazalkovo-rajčatové peřince budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
4 podlouhlé filety ze štikozubce 5-10 dkg slaniny hrst lístků čerstvé bazalky-nasekat nadrobno 1 větší rajče bez slupky nakrájené na kostičky 3 polévkové lžíce oleje 1 polévková zarovnaná lžíce hladké mouky 100 ml mléka 250 ml 30% smetany 1/2 kostky zeleninového bujonu na dochucení trošku soli,citronová šťáva(nemusí být).
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Štikozubec v bazalkovo-rajčatové peřince
Recept na Štikozubec v bazalkovo-rajčatové peřince: Rajče opláchneme, nařízneme nožíkem do kříže, dáme do misky, zalijeme vařící vodou, po minutě ochladíme studenou, slupku lehce stáhneme, rajče rozpůlíme a nakrájíme na kostičky. Slaninu nakrájíme odhadem na 8 cm dlouhé a 1/2 cm široké proužky. Rozmrazené plátky štikozubce dobře osušíme, ve dvou místech proti sobě propíchneme nožem dírky a ty protáhneme připravenou slaninou. Pokud nám kousek slaniny ještě zbylo, nakrájíme na menší kousky, dáme do hlubší pánve na 3 PL oleje lehce vyškvařit, pak přidáme plátky ryby protažené slaninou a necháme po 5 minutách z každé strany na silnějším plameni osmažit. Takto osmaženou rybu dáme z pánvice stranou, do výpeku dáme na jednu minutu orestovat polovinu z nakrájené bazalky (hezky pustí aroma a chuť), přisypeme zarovnanou PL hladké mouky, zamícháme, trošku zarestujeme na mírném plameni-2 minutky, přilijeme mléko, smetanu, rozdrobíme polovinu zeleninového bujonu a promícháme. Přidáme připravené nakrájené rajče, zbytek nakrájené bazalky, do toho všeho vložíme nazpět osmažené plátky rybky a necháme na mírném plameni 10 minut za občasného promíchání odspodu ještě provařit. Kdo chce, tak podle své chuti může přisolit nebo dochutit citronovou šťávou. Já jsem nedávala už nic. Podáváme s bramborem.
Poznámka k receptu na Štikozubec v bazalkovo-rajčatové peřince: Rybku jsme neměli už delší dobu. Máme rádi štikozubce, pro jen nepatrné množství kůstek. Tahle kombinace použitých surovin se mi zdála vhodná, příprava byla opravdu nenáročná a na dnešním obědě jsme si pochutnali:-)
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Štikozubec v bazalkovo-rajčatové peřince, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Anna Kocikova (Drahuš)
- Datum vložení: 10.06.2011
- Počet porcí: 4 podlouhlé filety štikozubce(mořské štiky)
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Pro začátečníky
- Suroviny: 4 podlouhlé filety ze štikozubce 5-10 dkg slaniny hrst lístků čerstvé bazalky-nasekat nadrobno 1 větší rajče bez slupky nakrájené na kostičky 3 polévkové lžíce oleje 1 polévková zarovnaná lžíce hladké mouky 100 ml mléka 250 ml 30% smetany 1/2 kostky zeleninového bujonu na dochucení trošku soli,citronová šťáva(nemusí být)
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na Štikozubec v bazalkovo-rajčatové peřince,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Štikozubec v bazalkovo-rajčatové peřince - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Štikozubec v bazalkovo-rajčatové peřince
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|