|
Recept na Steak pana Krkovičky
Recept na Steak pana Krkovičky je zařazen v kategorii vepřové maso.
K přípravě Steak pana Krkovičky budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
6 plátků vepřové krkovičky 1 hermelín 10 dkg krájené anglické slaniny 1 vanička hovězího vývaru od Vitany sůl, pepř, grilovací koření 4-6 stroužků česneku 1 velká cibule olej voda + solamyl.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Steak pana Krkovičky
Recept na Steak pana Krkovičky: Maso na okrajích nařízneme a naklepeme. Z obou stran lehce posolíme, posypeme grilovacím kořením a dle chuti ještě pepřem. Česnek nakrájíme na plátky, cibuli na půlkolečka. Na pánvi rozehřejeme olej. Lehce osmahneme polovinu česneku a polovinu cibule. Přidáme maso a zprudka z obou stran opečeme. Vyjmeme a maso dáme do pekáčku, přilijeme i výpek z pánvičky. Plátky posypeme zbylým česnekem a cibulí, zalijeme polovinou připraveného vývaru. Dáme do trouby a dusíme, průběžně podléváme zbylým vývarem. Když je maso měkké (cca 30 min. při 200° - pouze orientačně) vyndáme ho na chvíli z pekáčku. Vzniklou šťávičku lehce zahustíme solamylem. Maso vrátíme zpět do omáčky, na něj položíme plátek anglické slaniny a plátek hermelínu. Vrátíme zpět do trouby a dopékáme (možno horkým vzduchem, pokud máme), než se slaninka opeče a hermelín rozpustí. Podáváme s různě upravenými bramborami - hranolky, americké, šťouchané, vařené ... či dle chuti...
Poznámka k receptu na Steak pana Krkovičky: Název jídla jsem dala podle toho, že jsem se pokoušela napodobit jídlo z restaurace, které nám moc chutnalo ...
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Steak pana Krkovičky, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Montanka
- Datum vložení: 07.05.2012
- Počet porcí: 6
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Vepřové maso
- Suroviny: 6 plátků vepřové krkovičky 1 hermelín 10 dkg krájené anglické slaniny 1 vanička hovězího vývaru od Vitany sůl, pepř, grilovací koření 4-6 stroužků česneku 1 velká cibule olej voda + solamyl
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na steak pana krkovičky,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Steak pana Krkovičky - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Steak pana Krkovičky
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|