RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Šťavnaté zapečené žampiony

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Šťavnaté zapečené žampiony, recepty Šťavnaté zapečené žampiony, Šťavnaté, zapečené, žampiony


Recept na Šťavnaté zapečené žampiony

Recept na Šťavnaté zapečené žampiony je zařazen v kategorii pro začátečníky. K přípravě Šťavnaté zapečené žampiony budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
10 velkých žampionů 5 dkg obyčejného špeku 2 menší cibule 10 dkg tvrdého sýra-použila jsem Eidam 1 větší rajče 1/2 kostky zeleninového bujonu 1 dl vody 2 polévkové lžíce oleje nasekané zelené bylinky-petrželka,cibulková nať aj. špetka celého kmínu-asi 1/2 kávové lžičky sůl,mletý černý pepř obyčejné máslo.

Šťavnaté zapečené žampiony
Zvětšit obrázek

Recept na Šťavnaté zapečené žampiony

Recept na Šťavnaté zapečené žampiony:
Vnitřek žampionů i s nožkama ostřejší kávovou lžičkou vydlabeme-viz foto., nadrobno pokrájíme a vydlabané žampiony sloupneme. Slaninu a 1 cibuli nadrobno nakrájíme, na 1 polévkové lžíci oleje v kastrůlku orestujeme, přidáme pokrájené vnitřky a nožky žampionů, podle chuti osolíme, opepříme a necháme 10 minut pod pokličkou za občasného zamíchání podusit. Nepodléváme. Pak pokličku odstraníme, pokud ještě zbyla voda, kterou suroviny pustily, necháme hořák zapnutý a za stálého míchání tekutinu vydusíme - odpaříme. Odstavíme, necháme směs vystydnout a pak přimícháme najemno nastrouhaný sýr, nasekané zelené bylinky a plníme do připravených žampionových kloboučků - na 1 klobouček 1 hodně vrchovatá kávová lžička připravené směsi. Zapneme si troubu a necháme běžet na nejvyšší výkon. V malém hrnku v 1 dl vody necháme rozvařit 1/2 kostky zeleninového bujonu a zatím dáme bokem. Rajče nařízneme do kříže, vložíme do menší misky nebo hrníčku, zalijeme vařící vodou, po minutě ochladíme, slupku sloupneme -viz. foto, rajče a cibuli nadrobno nakrájíme, dáme do zapékací nádoby, přidáme 1 polévkovou lžíci oleje, celý kmín, zalijeme rozvařeným bujonem, promícháme a na to vše poklademe naplněné kloboučky žampionů. Na každý klobouček dáme kousek másla, nádobu přikryjeme víkem nebo alobalem, vložíme do předehřáté trouby a na 3/4 výkon pečeme 15 minut. Pak víko (alobal) odstraníme, teplotu snížíme na 1/2 výkon trouby, kloboučky přelijeme vypečenou šťávou, přilijeme trošku horké vody tak do jednoho deci (záleží, kolik chceme mít šťávy) necháme odkryté ještě 10 minut dopéct a můžeme podávat. Žampiony, bujon, cibulka a rajče vytvoří chutnou šťávu, kterou přelijeme podávanou přílohu. Hodí se ale také jen bagetka nebo jiné bílé pečivo.

Poznámka k receptu na Šťavnaté zapečené žampiony:
Plněných žampionů je zde velké množství, ale bez vajíčka a se šťávou ne, tak jsem si dovolila tuto mou verzi, která nám chutnala, přidat. Pokud bude chutnat i Vám, budu ráda:-)

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Šťavnaté zapečené žampiony, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: Anna Kocikova (Drahuš)
  • Datum vložení: 04.06.2011
  • Počet porcí: n/a
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Pro začátečníky
  • Suroviny: 10 velkých žampionů 5 dkg obyčejného špeku 2 menší cibule 10 dkg tvrdého sýra-použila jsem Eidam 1 větší rajče 1/2 kostky zeleninového bujonu 1 dl vody 2 polévkové lžíce oleje nasekané zelené bylinky-petrželka,cibulková nať aj. špetka celého kmínu-asi 1/2 kávové lžičky sůl,mletý černý pepř obyčejné máslo
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na Šťavnaté zapečené žampiony, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Šťavnaté zapečené žampiony - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Šťavnaté zapečené žampiony

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist