Recept na Šťavnaté řízky
Recept na Šťavnaté řízky je zařazen v kategorii vepřové maso.
K přípravě Šťavnaté řízky budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
4-6 plátků kýty nebo krkovice 1 hovězí bujon 500 ml vody půl kostičky másla 2 vejce strouhanka sůl, pepř.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Šťavnaté řízky
Recept na Šťavnaté řízky: Maso osolíme, opepříme z obou stran a pak plátky naklepeme ve strouhance, dáme do rozšlehaných vajec a hned smažíme dozlatova z obou stran. Osmahnuté naskládáme do pekáčku. Svaříme si vodu s bujonem a máslem, vylijeme na řízky a vložíme do předehřáté trouby, pečeme na 200C cca 30-40 min, aby se nám tekutina vypekla a zbyla jen šťáva na polití, během pečení stačí plátky jednou otočit! Podáváme s kaší nebo brambory.
Poznámka k receptu na Šťavnaté řízky: Tyhle řízky znám a jsou výýýborné. Vyzkoušejte a nebudete litovat. Vůbec nejsou mastné. Sosík je
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Šťavnaté řízky, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Bohunka.T (Bohunka)
- Datum vložení: 08.04.2012
- Počet porcí: 4-6
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Vepřové maso
- Suroviny: 4-6 plátků kýty nebo krkovice 1 hovězí bujon 500 ml vody půl kostičky másla 2 vejce strouhanka sůl, pepř
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na Šťavnaté řízky,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Šťavnaté řízky - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Šťavnaté řízky
|
|