Recept na Šťavnaté kuřecí řízky po kyjevsku
Recept na Šťavnaté kuřecí řízky po kyjevsku je zařazen v kategorii drůbeží maso.
K přípravě Šťavnaté kuřecí řízky po kyjevsku budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
4 kuřecí prsní řízky 60 g másla hrstička čerstvě nasekané petrželky 2 jemně nasekané snítky estragonu 2 podrcené stroužky česneku lžička šťávy z citrónu 3 vejce strouhanka olej pepř sůl.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Šťavnaté kuřecí řízky po kyjevsku
Recept na Šťavnaté kuřecí řízky po kyjevsku: Změklé máslo smícháme s petrželkou, estragonem, česnekem, citrónovou šťávou a vydatně osolíme a opepříme.Vytvoříme z něj váleček pomocí potravinové fólie a uložíme na 15 minut do mrazáku. Mezitím připravíme maso - z řízků odkrojíme malá filátka a uschováme na případné "záplatování". Poté řízky rozkrojíme po šířce tak, jako bychom chtěli udělat kapsu. Osolíme a opepříme. Ztuhlé máslo rozkrojíme podélně na čtvrtiny, do každé kapsy vložíme jednu část a okraje masa sklepneme paličkou. V případě nechtěného proříznutí masa použijeme mírně rozklepané filátko coby záplatu. Maso namočíme v rozšlehaných vejcích, obalíme ve strouhance a zprudka osmažíme z obou stran ve vyšší vrstvě rozpáleného oleje. Přendáme do pekáčku a pečeme při 200°C asi 20 minut. Podáváme s citrónem a různě upravenými bramborami.
Poznámka k receptu na Šťavnaté kuřecí řízky po kyjevsku: Tento recept byl jedním z nejoblíbenějších z dob carského Ruska. Po rozkrojení z masa vytéká lahodná šťáva a pomalé rozpouštění ledového másla při pečení masa mu dodává šťavnatost.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Šťavnaté kuřecí řízky po kyjevsku, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Eliza
- Datum vložení: 28.04.2011
- Počet porcí: 4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Drůbeží maso
- Suroviny: 4 kuřecí prsní řízky 60 g másla hrstička čerstvě nasekané petrželky 2 jemně nasekané snítky estragonu 2 podrcené stroužky česneku lžička šťávy z citrónu 3 vejce strouhanka olej pepř sůl
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na Šťavnaté kuřecí řízky po kyjevsku,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Šťavnaté kuřecí řízky po kyjevsku - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Šťavnaté kuřecí řízky po kyjevsku
|
|