|
Recept na Šťavnaté kostky v cuketě s mrkví dušené v papiňáku
Recept na Šťavnaté kostky v cuketě s mrkví dušené v papiňáku je zařazen v kategorii hovězí maso.
K přípravě Šťavnaté kostky v cuketě s mrkví dušené v papiňáku budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
400g hovězího předního bez kosti 150g slaniny-měla jsem Valašský špek 2 velké cibule 2 velké mrkve 4 větší stroužky česneku 15cm kus přerostlejší cukety 2 pl oleje 2 kostky zeleninového bujónu 2 dl vody libovolné nasekané bylinky na dochucení.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Šťavnaté kostky v cuketě s mrkví dušené v papiňáku
Recept na Šťavnaté kostky v cuketě s mrkví dušené v papiňáku: Maso opláchneme a nakrájíme na stejně velké kostky. Slaninu nakrájíme na menší kostičky, jednu cibuli nakrájíme nadrobno, druhou na silnější půlměsíčky a česnek na plátky. Polovinu z jedné mrkve nastrouháme na hrubém slzičkovém struhadle, zbývající jednu a půl mrkve nakrájíme na silnější3-4cm dlouhé špalíčky. Cuketu oloupeme, rozpůlíme, lžící vydlabeme vnitřek s jádry a také nakrájíme na silnější špalíčky. V hrnci rozpálíme olej, vložíme kostičky slaniny a drobně pokrájenou cibuli, 4minuty restujeme, pak přidáme pokrájené maso a necháme ho za stálého míchání zatáhnout. Poté přidáme půlměsíčky cibule, nastrouhanou polovinu mrkve, plátky česneku, vše důkladně promícháme, podlijeme 2dl vody, rozdrobíme 2kostky zeleninového bujónu, uzavřeme poklicí a pod tlakem na mírném plameni od doby varu dusíme 25minut. Pak hrnec ochladíme, otevřeme, přidáme špalíčky mrkve, cukety, znovu uzavřeme a od doby varu pod tlakem na mírném plameni dovaříme 3minuty. Hrnec odstavíme z ohně, otevřeme, přisypeme nasekané bylinky, promícháme a můžeme podávat. Jako přílohu jsem zvolila rýži, ale hodí se i brambory, nebo také jen čerstvé pečivo.
Poznámka k receptu na Šťavnaté kostky v cuketě s mrkví dušené v papiňáku: Na"gulášek"jsme chuť neměli, v lednici bylo z uvedených surovin od každého kousek a nám tím vzniknul príma oběd. Šťáva byla bezvadná i bez přidání dochucovacích prostředků, ale dle potřeby si každý může sůl i pepř dodat.Ještě nám zbyly 2porce, které po zaležení budou určitě ještě lepší. Pokud budete dělat v obyčejném hrnci, musíte hlídat a dolévat tekutinu a po 3/4hodině občas píchnutím do masa zjistit, jak je měkké.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Šťavnaté kostky v cuketě s mrkví dušené v papiňáku, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Anna Kocikova (Drahuš)
- Datum vložení: 16.10.2011
- Počet porcí: 4 velké porce
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Hovězí maso
- Suroviny: 400g hovězího předního bez kosti 150g slaniny-měla jsem Valašský špek 2 velké cibule 2 velké mrkve 4 větší stroužky česneku 15cm kus přerostlejší cukety 2 pl oleje 2 kostky zeleninového bujónu 2 dl vody libovolné nasekané bylinky na dochucení
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na Šťavnaté kostky v cuketě s mrkví dušené v papiňáku,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Šťavnaté kostky v cuketě s mrkví dušené v papiňáku - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Šťavnaté kostky v cuketě s mrkví dušené v papiňáku
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|