|
Recept na Staročeské kuře pečené v zelenině i s přílohou
Recept na Staročeské kuře pečené v zelenině i s přílohou je zařazen v kategorii drůbeží maso.
K přípravě Staročeské kuře pečené v zelenině i s přílohou budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Může být naporcované celé kuře-já měla 3 větší stehna 1 větší cibule 3 stroužky česneku 3-4 rajčata 1 červená paprika 1/4 hlávkového zelí Staročeské koření 1 lžičku kmínu 3 plátky másla(nebo olej) 250-300 drůbežího vývaru sůl 10 středních brambor jako příloha.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Staročeské kuře pečené v zelenině i s přílohou
Recept na Staročeské kuře pečené v zelenině i s přílohou: Do pekáče si dáme máslo, necháme ho roztavit, na něj dáme krájenou cibuli na měsíčky a brambory na osminky, které dáme na cibuli, osolíme je, dáme kmín a posypeme Staročeským kořením. Připravíme si porce kuřete, osolíme a zvrchu posypeme Staročeským kořením a necháme je odpočinout. Pak si do mísy nakrájíme rajčata na měsíčky, papriku i zelí na čtverečky, mírně osolíme, promícháme a nasypeme na brambory, připravené kuřecí porce poskládáme navrch, přikryjeme pekáč a dáme péct do pěkně vyhřáté trouby. Uvaříme si drůbeží vývar, buď ze zbytků kuřete, nebo drůbeží kostky a po zatažení pečícího se kuřete, zalijeme tímto vývarem(asi tak po 15-20 minutách), necháme péct dál a po půl hodině od zalití odstraníme kryt z pekáče, přelíváme šťávou, která se nám udělala a necháme dopéct, až je kůže na kuřeti pěkně opečená. Máme hotovo a naservírujeme brambory, které se nám promíchaly mírně se zeleninou, dáme kuřecí maso a přelijeme šťávou, která je díky zelenině dost hustá.
Poznámka k receptu na Staročeské kuře pečené v zelenině i s přílohou: Má improvizace a povedla se!
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Staročeské kuře pečené v zelenině i s přílohou, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Bibinka (Janinka)
- Datum vložení: 30.12.2012
- Počet porcí: 3
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Drůbeží maso
- Suroviny: Může být naporcované celé kuře-já měla 3 větší stehna 1 větší cibule 3 stroužky česneku 3-4 rajčata 1 červená paprika 1/4 hlávkového zelí Staročeské koření 1 lžičku kmínu 3 plátky másla(nebo olej) 250-300 drůbežího vývaru sůl 10 středních brambor jako příloha
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na staročeské kuře pečené v zelenině i s přílohou,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Staročeské kuře pečené v zelenině i s přílohou - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Staročeské kuře pečené v zelenině i s přílohou
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|