RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Staročeská omáčka z povidel, skořice a rajčátek - podle babiččiny kuchařky

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Staročeská omáčka z povidel, skořice a rajčátek - podle babiččiny kuchařky, recepty Staročeská omáčka z povidel, skořice a rajčátek - podle babiččiny kuchařky, Staro


Recept na Staročeská omáčka z povidel, skořice a rajčátek - podle babiččiny kuchařky

Recept na Staročeská omáčka z povidel, skořice a rajčátek - podle babiččiny kuchařky je zařazen v kategorii omáčky. K přípravě Staročeská omáčka z povidel, skořice a rajčátek - podle babiččiny kuchařky budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
50 g másla 60 g hladké mouky 1 větší cibule 500 g rajčat nebo 5 PL rajského protlaku 1 čajová lžička švestkových povidel 1 čajová lžička mleté škořice špetka perníkového koření 5 zrnek celého pepře 2 zrnka nového koření kousek bobkového listu asi 2 Pl octa 1 PL cukru 1 a půl litru vody /vývaru z hovězího předního masa/.

Staročeská omáčka z povidel, skořice a rajčátek  -  podle babiččiny kuchařky
Zvětšit obrázek

Recept na Staročeská omáčka z povidel, skořice a rajčátek - podle babiččiny kuchařky

Recept na Staročeská omáčka z povidel, skořice a rajčátek - podle babiččiny kuchařky:
1 verze podle babičky : Na másle zpěníme cibuli, zasypeme hladkou moukou a usmažíme tmavší jíšku. Rozředíme ji a povaříme. Přidáme do ní pokrájená omytá rajčata s kořením a rozvaříme je. Omáčku prolisujeme cedníkem, znovu přivedeme do varu, podle chuti osolíme a doplníme povidly, skořicí a přisladíme. Omáčka, zelenina a rajčata se dobře lisují dřevěnou stěrkou na lisování ovoce. Vaříme-li omáčku z rajského protlaku, povaříme pak cibulovou jíšku s kořením, procedíme a do vařící omáčky rozmícháme protlak, lžičku povidel a skořice, je-li potřeba, dosladíme. Necháme přejít varem, odstavíme. Omáčku můžeme zjemnit několika lžícemi smetany. Je-li řídká, rozkvedláme ještě trochu mouky, ale většinou už to není potřeba. Podáváme s knedlíkem s kousky hovězího masa.´ 2. verze podle babičky: Dá se udělat rajská omáčka i bez jíšky: A to tak, že rajčata rozvaříme a prolisujeme. Tekutiny dáme tolik, aby ji bylo asi 3/4 litru. Dáváme-li protlak, rozředíme jej vařící vodou nebo vývarem z masa. Do vroucí omáčky přilijeme rozpálenou, na kostičky pokrájenou slaninu. Vše rozmícháme a podle chuti přisolíme. Omáčka je pak jen mírně zahoustlá rajčaty nebo protlakem. Hodí se k rizotu nebo na polití těstovin.

Poznámka k receptu na Staročeská omáčka z povidel, skořice a rajčátek - podle babiččiny kuchařky:
Dala jsem obě verze receptů podle bábinky z kuchařky, ze které vařila. Všechny slovní výrazy a citace jsem zde ponechala, neměnila jsem je, jinak by to už zase nebylo jinak a ne podle bábinky. Omáčky jsou zde zcela určitě, ale zkusila jsem "staročeskou omáčku " tak, jak se vařila dříve podle babičky z Kuchařky z naší vesnice.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Staročeská omáčka z povidel, skořice a rajčátek - podle babiččiny kuchařky, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: varilamyskakasicku (Ivka)
  • Datum vložení: 21.12.2012
  • Počet porcí: n/a
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Omáčky
  • Suroviny: 50 g másla 60 g hladké mouky 1 větší cibule 500 g rajčat nebo 5 PL rajského protlaku 1 čajová lžička švestkových povidel 1 čajová lžička mleté škořice špetka perníkového koření 5 zrnek celého pepře 2 zrnka nového koření kousek bobkového listu asi 2 Pl octa 1 PL cukru 1 a půl litru vody /vývaru z hovězího předního masa/
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na staročeská omáčka z povidel, skořice a rajčátek - podle babiččiny kuchařky, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Staročeská omáčka z povidel, skořice a rajčátek - podle babiččiny kuchařky - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Staročeská omáčka z povidel, skořice a rajčátek - podle babiččiny kuchařky

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist