|
Recept na Srnčí lopatka na červeném víně
Recept na Srnčí lopatka na červeném víně je zařazen v kategorii jiné maso.
K přípravě Srnčí lopatka na červeném víně budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1 ks srnčej lopatky - cca 1,5 kg 150 g údenej slaniny Koreniny do pácu: 10 guliek jalovca - borievok 15 guliek čierneho korenia 3 bobkové listy 3 guľky nového korenia 1/2 mocca lyžičky rasce 1/2 mocca lyžičky mletého ďumbieru - zázvoru 1 väčšia na drobno nasekaná čevená cibuľa 7 roztlačenách cesnakov 150 ml olivového oleja 100 ml červeného vína - Amarro.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Srnčí lopatka na červeném víně
Recept na Srnčí lopatka na červeném víně: Do strednej misy vložíme cibuľu, cesnak,prilejeme červené víno a olivový olej. Zbytok korenín dobre rozdrvíme (použil som z robota drtič na kávu) a pridáme tiež do misky. Nakoniec dochutíme soľou. Srnčiu lopatku dôkladne prešpikujeme údenou slaninou a vložíme do pekáča, v ktorom sa bude mäso piecť a dobre ju z oboch strán polejeme vytvoreným pácom. Zbytok nalejeme do pekáča. Mäso marinujeme v chlade 3 dni, pričom, kedy nás napadne ho otočíme a polejeme pácom. Po marinovaní prikryjeme alobalom, pridáme asi 1,5 dcl vody a pečieme v trúbe 2 hodiny pri 150°C. Potom mäso odokryjeme, prevrátime a pri tej istej teplote dopečieme do mäkka, za častého polievania výpekom. Prílohou môžu byť roztlačené zemiaky, zmiešané s mliekom a maslom, posypané nasekanou pertžlenovou vňaťou.
Poznámka k receptu na Srnčí lopatka na červeném víně: ... ja to jedávam (s partiou kamarátov) s chlebom a zapíjame červeným vínom (ja kofolou)...
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Srnčí lopatka na červeném víně, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: smukoo (Richard Emanuel Vančo)
- Datum vložení: 03.01.2010
- Počet porcí: asi 7 porcií
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Jiné maso
- Suroviny: 1 ks srnčej lopatky - cca 1,5 kg 150 g údenej slaniny Koreniny do pácu: 10 guliek jalovca - borievok 15 guliek čierneho korenia 3 bobkové listy 3 guľky nového korenia 1/2 mocca lyžičky rasce 1/2 mocca lyžičky mletého ďumbieru - zázvoru 1 väčšia na drobno nasekaná čevená cibuľa 7 roztlačenách cesnakov 150 ml olivového oleja 100 ml červeného vína - Amarro
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na srnčí lopatka na červeném víně,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Srnčí lopatka na červeném víně - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Srnčí lopatka na červeném víně
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|