|
Recept na Srbský džuveč
Recept na Srbský džuveč je zařazen v kategorii jiné maso.
K přípravě Srbský džuveč budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
600 g jehněčího masa ( měla jsem ramínko ) 100 g slaniny 1 lžíce sádla 4 cibule 5 stroužků česneku 1 lilek 1 větší kedlubna 5 paprikových lusků 6 rajčat 5 brambor 100 g rýže ( v suchém stavu ) 2 lžíce zelené natě ( petrželové + celerové ) 1/2 hrnku vývaru z kostí ( nebo jiného ) čerstvě drcený pepř, sůl dle potřeby.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Srbský džuveč
Recept na Srbský džuveč: Do velké pánve hodíme na kostičky nakrájenou slaninku, přidáme sádlo a vyškvaříme do voňava a křupava. Přidáme na kostičky nakrájenou cibuli, česnek na plátky a maso pokrájené na menší kostky. Osolíme, opepříme a zprudka restujeme, dokud se nám maso nezatáhne. Přidáme lilek pokrájený na kostičky, papriku na nudličky, kedlubnu na tenké půl nebo čtvrt plátky. Vsypeme propláchnutou a na sítku okapanou rýži a vše promícháme. Nakonec vsypeme natě, případně dosolíme. Zapékací mísu nebo pekáč zlehka vymažeme sádlem a poklademe oškrábanými a na půl cm kolečka nakrájenými bramborami, zlehka osolíme a navrstvíme masozeleninovou směs z pánve. Nahoru naklademe na kolečka nakrájená rajčata,přidáme vývar a přiklopíme. Pečeme v troubě vyhřáté na 200 st. cca hodinu. Pak bez pokličky ještě 30 minut. Pokud je třeba, podléváme vývarem. Ale zelenina pustí šťávy dost.
Poznámka k receptu na Srbský džuveč: Ač to podle fotek nevypadá, je to moc dobré. Zdroj: ŽenyproŽeny.cz autor Fája, čímž velmi děkuji za chutný pokrm. ( trochu mnou upraveno )
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Srbský džuveč, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: rebeka (Naďa)
- Datum vložení: 14.07.2013
- Počet porcí: minim. 6
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Jiné maso
- Suroviny: 600 g jehněčího masa ( měla jsem ramínko ) 100 g slaniny 1 lžíce sádla 4 cibule 5 stroužků česneku 1 lilek 1 větší kedlubna 5 paprikových lusků 6 rajčat 5 brambor 100 g rýže ( v suchém stavu ) 2 lžíce zelené natě ( petrželové + celerové ) 1/2 hrnku vývaru z kostí ( nebo jiného ) čerstvě drcený pepř, sůl dle potřeby
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na srbský džuveč,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Srbský džuveč - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Srbský džuveč
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|