|
Recept na Špíz z amura
Recept na Špíz z amura je zařazen v kategorii ryby.
K přípravě Špíz z amura budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1 amur (cca 2,5 kg; vykostěný) 300 g anglické slaniny vcelku 3 bílé nebo žluté papriky 2 větší cibule 300 g menších žampionů sůl, drcený kmín, pepř máslo.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Špíz z amura
Recept na Špíz z amura: Rybu nakrájíme na kousky cca 2x2x2 cm. Papriku a anglickou nakrájíme na podobně veliké kousky podle možností, cibuli překrojíme napůl, pak opět napůl a rozebereme na plátky. Malé žampiony jen omyjeme a překrojíme napůl. Na špejle střídavě napichujeme rybu, papriku, slaninu, žampion, cibuli atd. Vyrovnáme na plech mírně vymazaný olejem, posolíme, pokmínujeme, opepříme. Pak poklademe plátky másla (jen sem tam) a dáme naplno péct (plynová trouba). Podáváme s bramborovou kaší, šťouchanými či jinými bramborami, jak má kdo rád. (Na fotce hotového pokrmu je jeden špíz napůl.)
Poznámka k receptu na Špíz z amura: Každý rok při výlovu grilujeme tyto špízy venku na grilu - letos nás sníh zahnal domů, ale neodradilo nás to a rybka z trouby byla také vynikající.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Špíz z amura, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: sunny.sofi
- Datum vložení: 24.12.2012
- Počet porcí: 10 velkých špízů - akorát na plech
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Ryby
- Suroviny: 1 amur (cca 2,5 kg; vykostěný) 300 g anglické slaniny vcelku 3 bílé nebo žluté papriky 2 větší cibule 300 g menších žampionů sůl, drcený kmín, pepř máslo
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na Špíz z amura,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Špíz z amura - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Špíz z amura
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|