|
Recept na Španělské tapas
Recept na Španělské tapas je zařazen v kategorii studená kuchyně.
K přípravě Španělské tapas budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
TAPENADE z černých nebo zelených oliv 200 g černých nebo zelených oliv 1 lžíce kapary 5 ks ančoviček 1 stroužek česneku trochu citronové šťávy citronová kůra 6 lístků bazalky 1-2 lžíce olivového oleje mletý pepř z mlýnku sůl-opatrně ančovičky jsou dostatečně slané JEDNOHUBKY tvrdý sýr Galia nebo medový meloun španělská sušená šunka Jamón serrano nebo italské prosciutto Postup: kostka sýra, meloun, šunka Kuličky z mletého masa v pikantní tomatové omáčce Kuličky: mleté maso sůl, pepř, česnek, pažitka Tomatová omáčka: postup běžný na tomatovou-rajskou omáčku a pro pikantnost přidat cayanský pepř nebo ostrý kečup, posekané bylinky-např. bazalka, rozmarýn, tymián, oregano.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Španělské tapas
Recept na Španělské tapas: Postup TAPENADE: Všechny ingredience mimo soli a pepře dáme do misky a tyčovým mixerem rozmixujeme. Pak dochutíme pepřem a solí. Podáváme s bilým pečivem. Tapenade je také výborné třeba s pečenými bramborami nebo těstovinami. Tapenade lze udělat nejen z oliv, ale i z rajčat, lilku, cuket, konzervy tuňáka, lososa Tapenade dáme do sklenice s víkem-v lednici vydrží 8-10 dní Bagetky s rozmarýnem: Suroviny: 500 g hladké mouky 2 zarovnané lžičky soli 1 lžička cukru krupice 6 lžíce olivového nebo slunečnicového oleje 300 ml vlažné vody sáček sušeného droždí 1 lžíčka citronové šťávy posekaná rozmarýna můžete přidat také olivy nebo feferonky Postup: Do mísy dáme mouku smíchanou se solí, cukrem a sušeným droždím. Zalijeme vodou, olivovým olejem a citronovou šťávou. Vypracujeme těsto a uděláme kouli, dno mísy potřeme lehce olejem, těsto dáme do mísy, povrch těsta potřeme též olejem, přikryjeme folií nebo utěrkou a necháme na teplém místě (v troubě na 50°C)vykynout cca 25 minut Po vykynutí těsto opět propracujeme, rozdělíme na dva stejné díly a z každého vyválíme podlouhlé pláty-cca 40x25, které posypeme rozmarýnem a pak svineme do baget nebo do kruhu. Bagety dáme na pečící papír na plech a na povrchu je nastřihneme několikrát nůžkami, přikryjeme utěrkou a necháme ještě cca 20-30 minut nakynout. Troubu předehřejeme na 200 °C-horkovzdušnou na 180°C a pečeme zhruba 20 - 30 minut. Doba pečení záleží na velikosti baget-z těsta můžete také udělat 3 malé úzké-jednohubkové bagetky.
Poznámka k receptu na Španělské tapas: Španělské tapas a Sangria s ledem je báječná kombinace pro nadcházející letní večery. A čerstvě upečená bagetka s rozmarýnem ještě znásobí kulinářský zážitek;-))
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Španělské tapas, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: radiator (Míla)
- Datum vložení: 13.08.2014
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Studená kuchyně
- Suroviny: TAPENADE z černých nebo zelených oliv 200 g černých nebo zelených oliv 1 lžíce kapary 5 ks ančoviček 1 stroužek česneku trochu citronové šťávy citronová kůra 6 lístků bazalky 1-2 lžíce olivového oleje mletý pepř z mlýnku sůl-opatrně ančovičky jsou dostatečně slané JEDNOHUBKY tvrdý sýr Galia nebo medový meloun španělská sušená šunka Jamón serrano nebo italské prosciutto Postup: kostka sýra, meloun, šunka Kuličky z mletého masa v pikantní tomatové omáčce Kuličky: mleté maso sůl, pepř, česnek, pažitka Tomatová omáčka: postup běžný na tomatovou-rajskou omáčku a pro pikantnost přidat cayanský pepř nebo ostrý kečup, posekané bylinky-např. bazalka, rozmarýn, tymián, oregano
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na Španělské tapas,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Španělské tapas - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Španělské tapas
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|