|
Recept na Španělské ptáčky z vepřového
Recept na Španělské ptáčky z vepřového je zařazen v kategorii vepřové maso.
K přípravě Španělské ptáčky z vepřového budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Na ptáčky: plátky vepřová kýty anglická slanina 2 vejce cibule kyselá okurka sůl pepř hořčice nit nebo párátka Omáčka: špek cibule sádlo tmavá jíška voda plnotučná hořčice 1/2 kostky Masoxu.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Španělské ptáčky z vepřového
Recept na Španělské ptáčky z vepřového: Maso řádně rozklepeme, osolíme a opepříme. Z jedné strany pomažeme hořčicí (plnotučnou nebo dijon- záleží na Vaší chuti) a poklademe 1/4 vařeného vajíčka, kouskem okurky, plátkem cibule a špalíčkem anglické slaniny. Zabalíme a zajistíme (zde to je o nervy- vepřové je nízké a nádivka se tváří, jako by se tam v životě neměla vejít, ale vše se spraví, až se maso tepelnou úpravou "scvrkne"- proto používám raději nit než párátka). Druhou cibuli (a zbytek první) nakrájíme na drobno, v hrnci necháme rozehřát 2 lžíce sádla, zpěníme na něm cibulku a pokrájený špek a hned vkládáme ptáčky, lehce osmažíme, aby se maso zatáhlo a zalijeme vodou tak, aby byla do poloviny ptáčků (vychází mi to asi 1200 ml). Do budoucí omáčka přidáme ještě lžíci hořčice, Masox a necháme asi 30-45 minut vařit. Poté vyjmeme ptáčky a omáčku rozmixujeme do hladka. Zahustíme tmavou instantní jíškou, popř. dochutíme (už více ale nesolím, jak Masox, tak špek jsou dost slané sami o sobě, ale záleží na Vaší chuti). Mezitím rozmotáme nebo odpárátkujeme zchladlé ptáčky a vložíme zpátky do hotové omáčky. Necháme chvíli prohřát a podáváme s rýží nebo knedlíčkem :-)
Poznámka k receptu na Španělské ptáčky z vepřového: Pokud budete kupovat maso vcelku a zbyde vám patka, rozkrájejte ji na kostičky a přidejte v okamžiku, kdy dáváte do hrnce ptáčky- potom je nezapomeňte také vylovit, než budete mixovat :-)
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Španělské ptáčky z vepřového, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: anubis (Kateřina Dobiášová)
- Datum vložení: 14.11.2012
- Počet porcí: 4-5
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Vepřové maso
- Suroviny: Na ptáčky: plátky vepřová kýty anglická slanina 2 vejce cibule kyselá okurka sůl pepř hořčice nit nebo párátka Omáčka: špek cibule sádlo tmavá jíška voda plnotučná hořčice 1/2 kostky Masoxu
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na Španělské ptáčky z vepřového,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Španělské ptáčky z vepřového - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Španělské ptáčky z vepřového
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|