Recept na Špaldový kváskový chléb
Recept na Špaldový kváskový chléb je zařazen v kategorii domácí pekárna.
K přípravě Špaldový kváskový chléb budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
300 g žitného kvásku (www.kvaskovychleb.cz) 250 ml podmáslí nebo mléka 200 g špaldové mouky 200 g hladké mouky 4 až 8 g kvasnic (podle kvality kvásku) 2 lžíce oleje 1 lžíce kmínu 1 lžíce otrub 2 lžičky soli Popř. 3 lžíce ovesných vloček slunečnicová či jiná semínka.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Špaldový kváskový chléb
Recept na Špaldový kváskový chléb: Do pekárny dáme nejprve tekuté (včetně kvásku) a potom sypké ingredience. Kvasnice nakonec do důlku v mouce tak, aby nepřišly do kontaktu se solí. Po zvukovém signálu můžeme přidat ovesné vločky a podle chuti semínka. Pečeme na celozrnný program.
Poznámka k receptu na Špaldový kváskový chléb: Díky kombinaci kvásku a kvasnic kyne dobře i bez cukru. Nemáme-li k dispozici žitný kvásek, lze jej nahradit polovinou množství vody a polovinou celozrnné žitné či jiné mouky, kvasnic pak raději 12 až 14 g (žitná mouka kyne hůře než pšeničná).
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Špaldový kváskový chléb, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Marie Klara
- Datum vložení: 11.05.2010
- Počet porcí: 50 ks
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Domácí pekárna
- Suroviny: 300 g žitného kvásku (www.kvaskovychleb.cz) 250 ml podmáslí nebo mléka 200 g špaldové mouky 200 g hladké mouky 4 až 8 g kvasnic (podle kvality kvásku) 2 lžíce oleje 1 lžíce kmínu 1 lžíce otrub 2 lžičky soli Popř. 3 lžíce ovesných vloček slunečnicová či jiná semínka
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na Špaldový kváskový chléb,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Špaldový kváskový chléb - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Špaldový kváskový chléb
|
|