|
Recept na Snídaňová kaše Bubur ayam
Recept na Snídaňová kaše Bubur ayam je zařazen v kategorii drůbeží maso.
K přípravě Snídaňová kaše Bubur ayam budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
25 dkg rýže slepičí bujón nať koriandu 5cm plátků zázvoru 10 stroužků česneku olej na smažení čili paprička sojová omáčka 2 vajíčka pepř nať jarní cibulky 1lžíce sezamového oleje 30 dkg vařeného kuřecího masa Přílohy: slané vejce pražené ančovičky smažená cibule pražené arašídy.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Snídaňová kaše Bubur ayam
Recept na Snídaňová kaše Bubur ayam: Utřeme česnek, posekáme zázvor, nať koriandru, cibulky a čili papričku. Vaříme rýži v kuřecím vývaru doměkka. Pak přidáme vývar, polovinu česneku a zázvoru a rozvaříme rýži na řídkou kaši (nebo hustou polévku). Roztrháme kuřecí maso na kousky. Na pánvi rozehřejeme olej na smažení a na několik vteřin v něm orestujeme druhou polovinu česneku a zázvoru a čili papričku. Přidáme nať cibulky, kuřecí maso, pepř, sůl a za stálého míchání smažíme cca 2 minuty. Shrneme směs na okraj, rozklepneme vajíčka a jakmile začnou tuhnout, zapracujeme do nich směs masa a cibulky. Nakonec přidáme několik střiků sojové omáčky a po promíchání odstavíme. Horkou kaši dochutíme sezamovým olejem a servírujeme pokrytou masovou směsí s vajíčky. Jako přílohu si každý může podle chuti přidat, ančovičky, smaženou cibulku, arašídy nebo slavé vajíčko.
Poznámka k receptu na Snídaňová kaše Bubur ayam: S výhodou využijeme zbylou rýži od předchozího vaření, kterou jen rozvaříme podle postupu a stejně tak zbylé kuřecí maso. Bubur je vydatné a chutné snídaňové jídlo a je protiváhou sladkých snídaňových porridge, u nás připravovaných z vloček nebo rýže. Bubur existuje v různých místních variantách, třeba i v dietní formě bez vaječného svítku a ostrého koření nebo s mořskými plody.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Snídaňová kaše Bubur ayam, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: badak (Vojen Benda)
- Datum vložení: 13.05.2013
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Drůbeží maso
- Suroviny: 25 dkg rýže slepičí bujón nať koriandu 5cm plátků zázvoru 10 stroužků česneku olej na smažení čili paprička sojová omáčka 2 vajíčka pepř nať jarní cibulky 1lžíce sezamového oleje 30 dkg vařeného kuřecího masa Přílohy: slané vejce pražené ančovičky smažená cibule pražené arašídy
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na snídaňová kaše bubur ayam,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Snídaňová kaše Bubur ayam - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Snídaňová kaše Bubur ayam
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|