|
Recept na Směsné rizoto
Recept na Směsné rizoto je zařazen v kategorii drůbeží maso.
K přípravě Směsné rizoto budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1400 g krůtí křídla (8 ks) 700 g krůtí krky (2 ks) 1 vepřová konzerva ½ l hrnek rýže 1 l krůtí vývar 1 kostka kuřecí bujón 2 cibule (středně velké) 1 hlavička česneku ořech másla olej sůl pepř.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Směsné rizoto
Recept na Směsné rizoto: Maso: Křídla a krky opláchneme studenou vodou a očistíme. Do tlakového hrnce dáme asi litr vody, kostku bujónu, čl soli a uvedeme k varu. Vkládáme připravené maso, zavřeme a vaříme 1 hodinu od foukání. Pak vypneme, necháme dojít, otevřeme tlakáč a maso vyjmeme do misky. Až maso trochu prochladne, tak ho obereme z kostí (já jsem si maso připravil den předem, takže šlo po vychladnutí do lednice). Oloupeme dvě cibule a nakrájíme nadrobno. Maso nakrájíme na proužky a kostičky, studené se lépe krájí. Cibuli orestujeme dozlatova na oleji nebo sádle a pak přidáme nakrájené maso. Chvíli podusíme (pokud máme rádi rizoto vláčnější můžeme ještě podlít trochou vývaru) a přidáme vepřovou konzervu. Vše ještě promícháme, podle potřeby dosolíme a opepříme a masovou část máme připravenou. Rýže: Odměřené množství rýže propláchneme napřed teplou a pak studenou vodou a necháme okapat. Oloupané stroužky česneku rozmáčkneme tlakem dlaně pod plochou nože a nasekáme. Takto připravený česnek krátce orestujeme na másle. Přidáme rýži a také ji krátce orestujeme. Pak zalijem dvojnásobným množstvím horkého vývaru, posolíme (pozor, opatrně, vývar je už slaný) a vaříme podle návodu na obalu rýže (já 13 minut). Nakonec vymačkáme šťávu z půlky citronu, zamícháme a necháme v horkém hrnci pod pokličkou dojít – vsákne se ještě zbytek tekutiny. Obě horké část sloučíme a promícháme – homogenizujeme.
Poznámka k receptu na Směsné rizoto: Pokud se vám podaří koupit kvalitní vepřovou konzervu, tak ta celý pokrm chuťově zvedne. Krůtí maso má také svou specifickou chuť a zejména vůni. Při servírování dáváme na rizoto ještě strouhaný tvrdý sýr a jako přílohu kyselé sterilované okurky. Já osobně preferuji křídla, protože na nich je taková ta dobrá kůžička. Tím pádem to ale moc dietní pokrm není. http://miric.unas.cz
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Směsné rizoto, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: clupmi
- Datum vložení: 15.05.2011
- Počet porcí: 8 porcí
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Drůbeží maso
- Suroviny: 1400 g krůtí křídla (8 ks) 700 g krůtí krky (2 ks) 1 vepřová konzerva ½ l hrnek rýže 1 l krůtí vývar 1 kostka kuřecí bujón 2 cibule (středně velké) 1 hlavička česneku ořech másla olej sůl pepř
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na směsné rizoto,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Směsné rizoto - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Směsné rizoto
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|