|
Recept na Smazena cibule trochu jinak
Recept na Smazena cibule trochu jinak je zařazen v kategorii předkrmy.
K přípravě Smazena cibule trochu jinak budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1 velka cibule ( idealni je Vidalia nebo Texaska sladka cibule ), majoneza, zakysana smetana, kecup, cayennsky pepr, hladka mouka, 1 vajicko, cesnekovy pudr, susene oregano, paprika, mleko, sul a cerny pepr..
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Smazena cibule trochu jinak
Recept na Smazena cibule trochu jinak: Velkou cibuli oloupeme a ukrojime vrsek, aby mela rovny tvar a spodek, abychom zachovali jako podstavec. Cibuli velmi ostrym nozem nakrojime skoro doprostred a postupne krajime jednotlive vrstvy zhruba na centimetrove platky. Behem krajeni cibuli otacime a zachovame spodek nedokrojeny do konce. Cibule nam musi drzet pekne pohromade, nesmi se rozpadat. Vetsinou ji krajim na ubrousku, kterym otacim podle potreby. Kdyz je cibule dokrajena skoro doprostred, vyjmeme ostrym rezem stred. Pote smichame v jedne misce 1 vajicko a 250 ml mleka. V dalsi misce smichame 250 ml ( mam na to odmerku, maly hrnicek) hladke mouky, sladkou papriku, susene oregano, cesnekovy pudr, sul, cerny a cayennsky pepr. Vse podle vlastnich chuti. Cibuli nejprve namocime do vajicka s mlekem, potom do sypkeho zakladu. Kam se ochucena mouka nedostane, dosypeme rucne, znovu vymachane v tekutem zakladu a jeste jednou obalime v ochucene mouce. Takto pripravenou cibuli nechame odlezet v lednici cca 15 minut. Mezitim pripravime sosik... Smichame majonezu, zakysanou smetanu, kecup a cayennsky pepr. Pote cibuli ufritujeme na 175 stupnu cca 10 minut do zlatohnede barvy, aby byla mekka a testicko krupave. Vyjmeme a osusime papir. ubrousky. Doprostred cibule dame misticku s pripravenym sosem. Podavame k dobremu vinku nebo pivu. Vyborne se hodi na posezeni s prateli....:))))))
Poznámka k receptu na Smazena cibule trochu jinak: Recept je zde notoricky znamy, ale nas kuchar me zasvecoval, jak spravne nakrajet cibuli....:)))). Dcera ji takto upravenou miluje , kdyz ma misto sosu uprostred hromadku kureci smesi, co vetsinou podavame k bramborakum. Doufam, ze se vam recept bude hodit, je to malinko neco jineho. Lze pripravit i z normalni cibule, ale dela se trochu dele.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Smazena cibule trochu jinak, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Daniella O. (Dana)
- Datum vložení: 31.05.2011
- Počet porcí: 1
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Předkrmy
- Suroviny: 1 velka cibule ( idealni je Vidalia nebo Texaska sladka cibule ), majoneza, zakysana smetana, kecup, cayennsky pepr, hladka mouka, 1 vajicko, cesnekovy pudr, susene oregano, paprika, mleko, sul a cerny pepr.
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na smazena cibule trochu jinak,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Smazena cibule trochu jinak - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Smazena cibule trochu jinak
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|