|
Recept na Šmakoun tandoori se zeleninovou směsí
Recept na Šmakoun tandoori se zeleninovou směsí je zařazen v kategorii dietní recepty - dia - redukční.
K přípravě Šmakoun tandoori se zeleninovou směsí budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1 balení šmakoun plátky (přírodní) tandoori pasta (k dostání v Tesco) trochu olivového oleje Suroviny na zeleninovou směs: půl pórku, hrst- jidášovo ucho (namočíme do teplé vody asi na hodinu a poté odstraníme tvrdé části), sušená rajčata, černé olivy, čínské zelí (já měla ledový salát), 1 menší cibule na proužky, nasekaný česnek, kousíček zázvoru (kdo nemá nebo mu nechutná - vynechá). Na dochucení zelenin. směsi jsem použila Maggi houbový bujon, trošku ústřicové omáčky, kapku sojové houbové omáčky, několik kapek chilli omáčky, pepř. Kdo má rád sladkokyselou verzi, může přidat sladkokyselou chilli omáčku. Solíme podle chuti. Poměr surovin je pouze orientační ;-).
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Šmakoun tandoori se zeleninovou směsí
Recept na Šmakoun tandoori se zeleninovou směsí: Příprava šmakouna: Plátky šmakouna nakrájíme na proužky a naložíme do rozmíchané tandoori pasty a trošky oliv. oleje alespoň na hodinku. Poté opečeme na pánvi (s nepřilnavým povrchem) ze všech stran. Zeleninová směs: Zeleninovou směs připravíme na trošce olivového oleje a nepřilnavé pánvičce. Na rozpálený olej dáme cibuli, česnek, zázvor, necháme prohřát, přidáme houby nakrájené na proužky, mícháme, poté přidáme pórek také nakrájený na proužky. Po jeho změknutí přidáme suš. rajčata, olivy nakrájené na kolečka, čínské zelí nakrájené na proužky. Vše ochutíme, mírně podlijeme a jen zlehka provaříme, aby zelenina byla stále "na skus", NEROZVAŘENÁ. Podáváme s těstovinou (nejlépe z tvrdé pšenice) nebo rýží (nejlépe neloupanou) a opečeným šmakounem.
Poznámka k receptu na Šmakoun tandoori se zeleninovou směsí: Tak hledám šmakouna a něco jsem našla i tady, super.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Šmakoun tandoori se zeleninovou směsí, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Iljusa
- Datum vložení: 12.12.2009
- Počet porcí: 12
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Dietní recepty - DIA - Redukční
- Suroviny: 1 balení šmakoun plátky (přírodní) tandoori pasta (k dostání v Tesco) trochu olivového oleje Suroviny na zeleninovou směs: půl pórku, hrst- jidášovo ucho (namočíme do teplé vody asi na hodinu a poté odstraníme tvrdé části), sušená rajčata, černé olivy, čínské zelí (já měla ledový salát), 1 menší cibule na proužky, nasekaný česnek, kousíček zázvoru (kdo nemá nebo mu nechutná - vynechá). Na dochucení zelenin. směsi jsem použila Maggi houbový bujon, trošku ústřicové omáčky, kapku sojové houbové omáčky, několik kapek chilli omáčky, pepř. Kdo má rád sladkokyselou verzi, může přidat sladkokyselou chilli omáčku. Solíme podle chuti. Poměr surovin je pouze orientační ;-)
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na Šmakoun tandoori se zeleninovou směsí,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Šmakoun tandoori se zeleninovou směsí - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Šmakoun tandoori se zeleninovou směsí
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|