|
Recept na Šmakoun (Shmaky) v provensálském koření s červenou cibulí a pórkem
Recept na Šmakoun (Shmaky) v provensálském koření s červenou cibulí a pórkem je zařazen v kategorii bezmasá jídla.
K přípravě Šmakoun (Shmaky) v provensálském koření s červenou cibulí a pórkem budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Shmaky Natur 1/2 balení (100g), provenské koření 1/2 lžičky, sůl, mouka hladká 1/2 lžičky (nebo škrob - Solamyl,...), olej lžíce, červená cibule menší, pórek asi 10cm, zeleninový bujon Natur 1/2 kostky (nemusí být), bílé víno suché 1 dcl, voda na podlití..
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Šmakoun (Shmaky) v provensálském koření s červenou cibulí a pórkem
Recept na Šmakoun (Shmaky) v provensálském koření s červenou cibulí a pórkem: Šmakoun nakrájíme na tenké proužky a v misce smícháme se solí a provensálským kořením.Necháme chvíli odležet. Mezitím si oloupeme cibuli,nakrájíme jí na půl kolečka a pórek na kolečka. V pánvi si rozehřejeme olej,vložíme naložený šmakoun a chvilku ho restujeme,potom přidáme půl dávky cibule a ještě necháme chvilku restovat.Poté zasypeme moukou,orestujeme a podlijeme vodou.Můžeme přidat kousek zeleninového bujonu.Pak přidáme půl dávky pórku a vše necháme chvilku vařit.Dle chuti dosolíme. Podlijeme vínem,přidáme zbytek cibule a pórku a pomalu necháme přejít varem.Zelenina by neměla být rozvařená a měla by být na skus.I šťávy by mělo být jen tak pod směs a jídlo by nemělo tzv. plavat. Podáváme s vařenými bramborami,nebo třeba jen s pečivem.Myslím,že by šla i rýže. Směs lze místo moukou zahustit i škrobem.Ve skleničce si rozmícháme trošku vody se škrobem a pár minut před koncem vaření,směs vmícháme do jídla.
Poznámka k receptu na Šmakoun (Shmaky) v provensálském koření s červenou cibulí a pórkem: Opět jídlo které vzniklo na základě momentální chuti a bylo moc dobré. To víno v něm není ani moc cítit,jen je tam jemný nádech.Kdo nemá chuť nemusí ho použít.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Šmakoun (Shmaky) v provensálském koření s červenou cibulí a pórkem, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: mirca75
- Datum vložení: 21.08.2010
- Počet porcí: 1porce
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Bezmasá jídla
- Suroviny: Shmaky Natur 1/2 balení (100g), provenské koření 1/2 lžičky, sůl, mouka hladká 1/2 lžičky (nebo škrob - Solamyl,...), olej lžíce, červená cibule menší, pórek asi 10cm, zeleninový bujon Natur 1/2 kostky (nemusí být), bílé víno suché 1 dcl, voda na podlití.
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na Šmakoun (shmaky) v provensálském koření s červenou cibulí a pórkem,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Šmakoun (Shmaky) v provensálském koření s červenou cibulí a pórkem - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Šmakoun (Shmaky) v provensálském koření s červenou cibulí a pórkem
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|