RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Šmakoun (Shmaky) v provensálském koření s červenou cibulí a pórkem

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Šmakoun (Shmaky) v provensálském koření s červenou cibulí a pórkem, recepty Šmakoun (Shmaky) v provensálském koření s červenou cibulí a pórkem, Šmakoun, (Shmaky), provensál


Recept na Šmakoun (Shmaky) v provensálském koření s červenou cibulí a pórkem

Recept na Šmakoun (Shmaky) v provensálském koření s červenou cibulí a pórkem je zařazen v kategorii bezmasá jídla. K přípravě Šmakoun (Shmaky) v provensálském koření s červenou cibulí a pórkem budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
Shmaky Natur 1/2 balení (100g), provenské koření 1/2 lžičky, sůl, mouka hladká 1/2 lžičky (nebo škrob - Solamyl,...), olej lžíce, červená cibule menší, pórek asi 10cm, zeleninový bujon Natur 1/2 kostky (nemusí být), bílé víno suché 1 dcl, voda na podlití..

Šmakoun (Shmaky) v provensálském koření s červenou cibulí a pórkem
Zvětšit obrázek

Recept na Šmakoun (Shmaky) v provensálském koření s červenou cibulí a pórkem

Recept na Šmakoun (Shmaky) v provensálském koření s červenou cibulí a pórkem:
Šmakoun nakrájíme na tenké proužky a v misce smícháme se solí a provensálským kořením.Necháme chvíli odležet. Mezitím si oloupeme cibuli,nakrájíme jí na půl kolečka a pórek na kolečka. V pánvi si rozehřejeme olej,vložíme naložený šmakoun a chvilku ho restujeme,potom přidáme půl dávky cibule a ještě necháme chvilku restovat.Poté zasypeme moukou,orestujeme a podlijeme vodou.Můžeme přidat kousek zeleninového bujonu.Pak přidáme půl dávky pórku a vše necháme chvilku vařit.Dle chuti dosolíme. Podlijeme vínem,přidáme zbytek cibule a pórku a pomalu necháme přejít varem.Zelenina by neměla být rozvařená a měla by být na skus.I šťávy by mělo být jen tak pod směs a jídlo by nemělo tzv. plavat. Podáváme s vařenými bramborami,nebo třeba jen s pečivem.Myslím,že by šla i rýže. Směs lze místo moukou zahustit i škrobem.Ve skleničce si rozmícháme trošku vody se škrobem a pár minut před koncem vaření,směs vmícháme do jídla.

Poznámka k receptu na Šmakoun (Shmaky) v provensálském koření s červenou cibulí a pórkem:
Opět jídlo které vzniklo na základě momentální chuti a bylo moc dobré. To víno v něm není ani moc cítit,jen je tam jemný nádech.Kdo nemá chuť nemusí ho použít.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Šmakoun (Shmaky) v provensálském koření s červenou cibulí a pórkem, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: mirca75
  • Datum vložení: 21.08.2010
  • Počet porcí: 1porce
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Bezmasá jídla
  • Suroviny: Shmaky Natur 1/2 balení (100g), provenské koření 1/2 lžičky, sůl, mouka hladká 1/2 lžičky (nebo škrob - Solamyl,...), olej lžíce, červená cibule menší, pórek asi 10cm, zeleninový bujon Natur 1/2 kostky (nemusí být), bílé víno suché 1 dcl, voda na podlití.
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na Šmakoun (shmaky) v provensálském koření s červenou cibulí a pórkem, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Šmakoun (Shmaky) v provensálském koření s červenou cibulí a pórkem - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Šmakoun (Shmaky) v provensálském koření s červenou cibulí a pórkem

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist