|
Recept na Šmakoun (Shmaky) s uzenou vůní
Recept na Šmakoun (Shmaky) s uzenou vůní je zařazen v kategorii jiné maso.
K přípravě Šmakoun (Shmaky) s uzenou vůní budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Šmakoun (Shmaky) uzený 1 balení (200g), cibule 1 ks, anglická slanina vcelku 50 - 100g (může být i šunka), olivový olej 1 lžíce, sýr plátkový eidam, mouka hladká 1/2 lžičky, máslo - lžička, sůl, vývar (voda + kousek zeleninového bujonu), tymián čerstvý - větvička..
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Šmakoun (Shmaky) s uzenou vůní
Recept na Šmakoun (Shmaky) s uzenou vůní: Máslo a mouku si smícháme dohromady na moučné máslo, uděláme kuličku a dáme do lednice. Šmakouna si prokrojíme na poloviny. Cibuli si oloupeme, překrojíme jí na poloviny a nakrájíme jí směrem od kořínků k nati na půlkolečka. Na pánvi si rozehřejeme olej a na něj dáme pomalu opékat jemně osolené plátky cibule. Když jsou lehce zbarvené, tak přidáme na špalíčky nakrájenou slaninu, kterou také z obou stran opečeme. Pak přidáme prokrojený šmakoun, který z obou stran lehce prohřejeme. Když jsou plátky prohřáté, tak na ně navršíme cibuli a slaninu a vše lehce podlijeme vývarem. Do něj vložíme kousek moučného másla a necháme pár minut přejít varem. Pak na šmakouna se směsí rozložíme plátky uzeného sýra a necháme jej roztavit. Šťávu dle chuti jemně osolíme . Na talíři jídlo posypeme troškou tymiánu. Jako příloha se hodí vařené brambory. Já měla jen tak, s čerstvým chlebem.
Poznámka k receptu na Šmakoun (Shmaky) s uzenou vůní: Jídlo jsem si udělala jako odlehčení od vánoční stravy a bylo to fajn. Byla jsem najedená a přitom jsem neměla pocit přesycenosti.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Šmakoun (Shmaky) s uzenou vůní, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: mirca75
- Datum vložení: 24.02.2011
- Počet porcí: 2 porce
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Jiné maso
- Suroviny: Šmakoun (Shmaky) uzený 1 balení (200g), cibule 1 ks, anglická slanina vcelku 50 - 100g (může být i šunka), olivový olej 1 lžíce, sýr plátkový eidam, mouka hladká 1/2 lžičky, máslo - lžička, sůl, vývar (voda + kousek zeleninového bujonu), tymián čerstvý - větvička.
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na Šmakoun (shmaky) s uzenou vůní,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Šmakoun (Shmaky) s uzenou vůní - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Šmakoun (Shmaky) s uzenou vůní
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|