|
Recept na Slezská mrkvová polévka
Recept na Slezská mrkvová polévka je zařazen v kategorii polévky.
K přípravě Slezská mrkvová polévka budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
375 g mrkve 100 g másla 0,5 l 33% smetany (šlehačky) 1,5 l vody 3 kostky slepičího bujónu 2 lžíce hladké mouky 1 plechovka sterilovaného hrášku Bonduelle 0,5 vody 1 lžička soli 2 lžíce vegety (dle chuti) petrželová nať.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Slezská mrkvová polévka
Recept na Slezská mrkvová polévka: V 1,5 l vroucí vody rozpustíme slepičí bujón. Mrkev očistíme, nakrájíme na kostičky a na polovině másla dusíme pod pokličkou na mírném ohni 40 minut doměkka. Poté ji dáme do mixéru, přidáme 0,5 l vody a rozmixujeme. Z druhé poloviny másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme připraveným vývarem, rozšleháme a 10 minut povaříme. Potom přidáme smetanu a rozmixovanou mrkev. Přivedeme k varu. Ochutíme vegetou, solí a nakonec přidáme sterilovaný hrášek. Na talířích zdobíme sekanou petrželkou.
Poznámka k receptu na Slezská mrkvová polévka: Tato mrkvová polévka je velmi luxusní a má lahodnou smetanovou chuť, i zapřísáhlí odpůrci mrkve si ji zamilují, protože ani nepoznají, že je z mrkve :-)
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Slezská mrkvová polévka, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: duckie
- Datum vložení: 28.04.2011
- Počet porcí: 10 porcí (3 litry)
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Polévky
- Suroviny: 375 g mrkve 100 g másla 0,5 l 33% smetany (šlehačky) 1,5 l vody 3 kostky slepičího bujónu 2 lžíce hladké mouky 1 plechovka sterilovaného hrášku Bonduelle 0,5 vody 1 lžička soli 2 lžíce vegety (dle chuti) petrželová nať
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na slezská mrkvová polévka,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Slezská mrkvová polévka - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Slezská mrkvová polévka
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|