|
Recept na Slavný vídeňský závin
Recept na Slavný vídeňský závin je zařazen v kategorii moučníky - záviny, rolády.
K přípravě Slavný vídeňský závin budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
250 g hladké mouky, 1 lžíce oleje, špetka soli, 1 vejce, 1 lžíce másla. Náplň: 125 g másla, 4 lžíce strouhanky, 75 g rozinek, 2 kg nakyslých jablek, 75 g sekaných mandlí nebo oříšků, 1 lžička skořice, 100 g cukru, 2 lžíce moučkového cukru..
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Slavný vídeňský závin
Recept na Slavný vídeňský závin: Mouku prosijeme na vál, přidáme olej, vejce, sůl a 125 ml vlažné vody a vše zpracujeme v hladké těsto. Bochánek těsta necháme cca 45 minut odpočívat. Mezitím si připravíme náplň. V pánvi rozpustíme 100 g másla a na něm opečeme strouhanku. Jablka nakrájíme na tenké plátky, smícháme je s rozinkami, skořicí, cukrem a opečenou strouhankou.Na vále rozprostřeme utěrku, kterou silně pomoučníme a těsto dotenka rozválíme. Těsto potřeme lžící rozpuštěného másla, ruce si smočíme v mouce, vsuneme je pod těsto a odspodu je roztahujeme do všech stran. Těsto musí být tak tenké, že je pod ním vidět kresba na utěrce! Na těsto dáme náplň a pomocí utěrky závin srolujeme. Plech vymažeme tukem a opatrně závin přeneseme. Zbytkem másla potřeme také závin. Pečeme 30-40 minut při 180 stupních.
Poznámka k receptu na Slavný vídeňský závin: Ten budu muset vyzkoušetUž je tu tak dlouho a nikdo si ho nevšiml
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Slavný vídeňský závin, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: apfele (Alena Kovářová)
- Datum vložení: 26.10.2008
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Záviny, rolády
- Suroviny: 250 g hladké mouky, 1 lžíce oleje, špetka soli, 1 vejce, 1 lžíce másla. Náplň: 125 g másla, 4 lžíce strouhanky, 75 g rozinek, 2 kg nakyslých jablek, 75 g sekaných mandlí nebo oříšků, 1 lžička skořice, 100 g cukru, 2 lžíce moučkového cukru.
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na slavný vídeňský závin,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Slavný vídeňský závin - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Slavný vídeňský závin
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|