|
Recept na Slaný koláč s kuřecím masem
Recept na Slaný koláč s kuřecím masem je zařazen v kategorii slané pečivo.
K přípravě Slaný koláč s kuřecím masem budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Na těsto: 100 g hladké mouky, 100 g grahamové mouky - možno zaměnit za celozrnnou pšeničnou, 1 lžička oleje, 1/2 lžičky soli, zhruba 130 g (ml) vlažné vody - dle potřeby, 8 g čerstvého droždí, 1/3 lžičky cukru Na masovou směs: 150 g kuřecího masa - měla jsem prsní řízky, 1 lžička oleje, 40 g cibule, 80 g čerstvé papriky, 80 g drcených pasírovaných rajčat, 10 g česneku, feferonky dle chuti, sůl, čerstvě hrubě mletý pepř, oregáno, 70 g tvrdého sýra do 30% t.v.s..
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Slaný koláč s kuřecím masem
Recept na Slaný koláč s kuřecím masem: Nejprve si připravíme kvásek. Z už odvážených surovin odebereme trochu vlažné vody, lžíci hladké mouky, přidáme cukr a rozdrobíme droždí. Vše smícháme, přikryjeme utěrkou a necháme vzejít. Obě dvě mouky smícháme se solí, přidáme kvásek, olej, zbytek vody a zaděláme vláčné těsto. Mísu přikryjeme utěrkou a necháme vykynout. Kuřecí maso si nakrájíme na velmi drobné kousky, osolíme, opepříme a zprudka orestujeme na lžičce oleje, přidáme drobně nakrájenou cibuli a po chvíli vše ostatní - drcená rajčata, na kousky nakrájenou papriku, nasekaný česnek a feferonky, přidáme zhruba 1 dl vody a vše za občasného promíchání podusíme. Ke konci dochutíme oregánem a vodu si necháme zredukovat - odpařit na minimum. Masovou směs necháme zchladnout. Může být vlažná. Těsto znovu propracujeme, na vále zpracujeme do koule a rozválíme na tenkou kulatou placku. Těsto se dá dobře rozválet přímo na teflonové fólii nebo papíře na pečení a přenést na plech. Na plechu přikryjeme utěrkou a necháme asi tak 10 -15 minut v teple kynout. Pak poklademe masovou směsí, posypeme strouhaným sýrem, okraje těsta přehneme nahoru a ještě chvíli necháme kynout. Pak vložíme do předehřáté trouby a upečeme. Zhruba 25 minut, záleží na teplotě trouby. Podáváme teplé.
Poznámka k receptu na Slaný koláč s kuřecím masem: Množství je vhodné pro 2 - 3 osoby, koláč neobsahuje moc tuku, spíše je v dietnější úpravě.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Slaný koláč s kuřecím masem, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Merylas
- Datum vložení: 02.05.2012
- Počet porcí: 2 - 3 porce
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Slané pečivo
- Suroviny: Na těsto: 100 g hladké mouky, 100 g grahamové mouky - možno zaměnit za celozrnnou pšeničnou, 1 lžička oleje, 1/2 lžičky soli, zhruba 130 g (ml) vlažné vody - dle potřeby, 8 g čerstvého droždí, 1/3 lžičky cukru Na masovou směs: 150 g kuřecího masa - měla jsem prsní řízky, 1 lžička oleje, 40 g cibule, 80 g čerstvé papriky, 80 g drcených pasírovaných rajčat, 10 g česneku, feferonky dle chuti, sůl, čerstvě hrubě mletý pepř, oregáno, 70 g tvrdého sýra do 30% t.v.s.
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na slaný koláč s kuřecím masem,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Slaný koláč s kuřecím masem - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Slaný koláč s kuřecím masem
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|