|
Recept na Škvarkové placky jako vánek
Recept na Škvarkové placky jako vánek je zařazen v kategorii slané pečivo.
K přípravě Škvarkové placky jako vánek budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Asi 400g škvarek, 1 vrchovatá lžíce sádla, 800g hladké mouky, 1 kostka droždí, 1 vejce, 350-400ml teplého mléka, 1 lžíce soli, lžička cukru a koření jaké má kdo rád (pepř, kmín, chillie...).
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Škvarkové placky jako vánek
Recept na Škvarkové placky jako vánek: Nejprve si škvarečky se lžící sádla dáme rozehřát na pánev, řádně prohřejeme a odstavíme. Počkáme, až krapet vychladnou, abychom je mohli přidat do těsta. Do mísy nasypeme hladkou mouku, sůl, cukr, vejce, koření, v mléce rozpuštěné droždí a škvarečky. Vypracujeme vláčné těsto, které nám nesmí udělat tuhou hladkou kouli, těsto se nám musí lepit na ruce, jinak by byla placka moc suchá. Pokud je těsto tužší - nic se neděje, rozředíme jej ještě troškou mléka. Těstíčko dáme odpočívat na teplé místo, aby nám krásně nakynulo. Po vykynutí těsto přendáme na moukou vysypaný vál a rozválíme na větší placku a přehneme 4x, aby nám vznikl čtverec, jako při výrobě listového těsta a necháme chviličku kynout. Po chvilce opět postup zopakujeme a necháme opět kynout, takto překládané těsto nám krásně placky zjemní a jako by nalístkuje. Do třetice těsto vyválíme a hrnečkem vykrajujeme placičky, které klademe na plech s pečícím papírem. Potřeme je vejcem a ten, kdo má rád změnu, může vršek posypat mákem, sezamem, grilovacím kořením atd. Necháme je chviličku nakynout a vkládáme do rozehřáté trouby, nejprve prudčeji a pak jen dopékáme do zlatova.
Poznámka k receptu na Škvarkové placky jako vánek: Takto připravované placky jsou díky překládání těsta vláčné a nadýchané, vůbec nejsou suché a vydrží, tedy pokud se okolo nich nebude muset dát ostnatý drát jako u nás, takto dobré i několik dnů. Přeji dobrou chuť.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Škvarkové placky jako vánek, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Nervozniveverka (Michaela Šíchová)
- Datum vložení: 10.11.2012
- Počet porcí: 50 ks
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Slané pečivo
- Suroviny: Asi 400g škvarek, 1 vrchovatá lžíce sádla, 800g hladké mouky, 1 kostka droždí, 1 vejce, 350-400ml teplého mléka, 1 lžíce soli, lžička cukru a koření jaké má kdo rád (pepř, kmín, chillie...)
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na Škvarkové placky jako vánek,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Škvarkové placky jako vánek - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Škvarkové placky jako vánek
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|