|
Recept na Skořicovníky
Recept na Skořicovníky je zařazen v kategorii moučníky - kynuté.
K přípravě Skořicovníky budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
450 g polohrubej múky, 0,5 kocky droždia, 200ml vlažného mlieka, 40g cukru, 70g zmäknutého masla, 1 vajce, 2 lyžičky mletej škorice, ¼ lyžičky soli Náplň : 100g rozohriateho masla, 70g práškového cukru, 1 vrchovatá lyžica mletej škorice, vajce na potretie.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Skořicovníky
Recept na Skořicovníky: Pripravíme kvások, pridáme do múky spolu s ostatnými ingredienciami a vypracujeme vláčne cesto. Je redšie ako klasické kysnuté cesto a necháme vykysnúť. Na doske cesto premiesime a vyváľame na obdĺžnik cca 70x30cm. Cesto potrieme plnkou a zrolujeme, jemne stlačíme, aby roláda bola plochejšia. Rozrežeme ho na časti cca po 5cm a tie v strede opačnou stranou noža zatlačíme. Necháme ešte vykysnúť, potrieme vajíčkom a pečieme v rúre pri 200°C cca 12-15 minút.
Poznámka k receptu na Skořicovníky: SmokyS: My robíme kysnuté cestá z polohrubej múky, z hladkej múky budeš mať cesto mäkšie, to záleží na tom, aké ti chutí, podľa toho použi múku hladkú alebo polohrubú.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Skořicovníky, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: tejaja
- Datum vložení: 20.06.2011
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Kynuté
- Suroviny: 450 g polohrubej múky, 0,5 kocky droždia, 200ml vlažného mlieka, 40g cukru, 70g zmäknutého masla, 1 vajce, 2 lyžičky mletej škorice, ¼ lyžičky soli Náplň : 100g rozohriateho masla, 70g práškového cukru, 1 vrchovatá lyžica mletej škorice, vajce na potretie
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na skořicovníky,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Skořicovníky - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Skořicovníky
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|