|
Recept na Siven v sýrovém obalu s česnekovým dresinkem
Recept na Siven v sýrovém obalu s česnekovým dresinkem je zařazen v kategorii ryby.
K přípravě Siven v sýrovém obalu s česnekovým dresinkem budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
2 ks sivena (každý o váze cca 310 g), 6 stroužků česneku, drcený kmín – půl sáčku, 2 PL koření na ryby (já měla Vitanu), strouhaný sýr ne příliš výrazné chuti (já měla Formaggio 100 g), 2dcl suchého bílého vína, hladká mouka, sůl (opatrně, dosolit se dá vždycky), olej, kousek másla, česneková marináda (lze vynechat), dle chuti i plátek citronu.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Siven v sýrovém obalu s česnekovým dresinkem
Recept na Siven v sýrovém obalu s česnekovým dresinkem: Vykuchané a očištěné siveny opláchneme pod tekoucí vodou a osušíme. V hrníčku si smícháme kmín, koření na ryby, prolisovaný česnek, sůl. Směsí potřeme vnitřek ryby a necháme asi 10 min. odležet. Mezitím si smícháme hladkou mouku se sýrem a rozpálíme olej na vhodné pánvi nebo pekáčku. Povrch ryby potřeme olejem (já použila olivový) a obalíme v mouce se sýrem. Vložíme do rozpáleného oleje a z obou stran opečeme asi 3 min. Pak podlijeme vínem, vložíme na ryby asi 3 plátečky másla a vypneme sporák, necháme dojít ještě 10 min. Příloha – brambory nebo dle naší chuti, já volila vařené s libečkem Na talíři pak přelijeme rybu i brambory česnekovým dresinkem, ale je možné jej vynechat. Případně dáme i plátek citronu. Chuť ryby je neuvěřitelně jemná a koření by jen mělo podtrhnout sivena, který je opravdu chutný a šťavnatý. Samozřejmě, kdo raději výraznější chuť, přikoření. Rybu i recept mi dodal zeť, který má hodně "chlupatý jazýček" na ryby, neb je sám chytá a jak pravil: "nedovolím nikomu prznit ryby, nezasloužej si to" ;-)
Poznámka k receptu na Siven v sýrovém obalu s česnekovým dresinkem: Bobma! doporucuju
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Siven v sýrovém obalu s česnekovým dresinkem, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: spagetka
- Datum vložení: 30.01.2011
- Počet porcí: 2
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Ryby
- Suroviny: 2 ks sivena (každý o váze cca 310 g), 6 stroužků česneku, drcený kmín – půl sáčku, 2 PL koření na ryby (já měla Vitanu), strouhaný sýr ne příliš výrazné chuti (já měla Formaggio 100 g), 2dcl suchého bílého vína, hladká mouka, sůl (opatrně, dosolit se dá vždycky), olej, kousek másla, česneková marináda (lze vynechat), dle chuti i plátek citronu
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na siven v sýrovém obalu s česnekovým dresinkem,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Siven v sýrovém obalu s česnekovým dresinkem - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Siven v sýrovém obalu s česnekovým dresinkem
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|