RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Shawerma (šaverma) po mojom

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Shawerma (šaverma) po mojom, recepty Shawerma (šaverma) po mojom, Shawerma, (šaverma), po, mojom


Recept na Shawerma (šaverma) po mojom

Recept na Shawerma (šaverma) po mojom je zařazen v kategorii hovězí maso. K přípravě Shawerma (šaverma) po mojom budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
500-600g hovädzieho mäsa 3PL + 0,5ČL octu 2 stredne veľké cibule soľ čierne korenie indický kmín 2 stredne veľké paradajky hrsť petržlenovej vňate 2 poháre + 2-3PL vody 5-7ČL sezamovej pasty (tahina/tahini).

Shawerma (šaverma) po mojom
Zvětšit obrázek

Recept na Shawerma (šaverma) po mojom

Recept na Shawerma (šaverma) po mojom:
1. hovädzie mäso si nakrájame na pásiky 2. pridáme 3PL octu 3. pridáme soľ, 1ČL čierneho korenia, poriadne zamiešame a dáme na noc do ladničky 4. po vybratí z ladničky mäso opláchneme, aby sme sa zbavili trošku octu - nemusíme, nie je to podmienka 5. 2 stredne veľké cibule si nastrúhame na strúhadle 6. mäsko si dáme do kuchty - nie je podmienka, ale v tom prípade musíme rátať s dlhšou dobou prípravy 7. pridáme nastrúhanú cibuľu 8. pridáme čierne korenie a trošičku soli (len v prípade, ak sme mäsko oplachovali po vybratí z ladničky) 9. všetko dobre premiešame a mäso necháme na plameni, až kým jeho povrch zmení farbu 10. prilejeme 2 poháre vody, dobre premiešame, kuchtu uzavrieme a necháme na slabom plameni 30 minút (ak robíme bez kuchty, musíme pravidelne dolievať vodu a kontrolovať mäkkosť mäsa) 11. po 30 minútach je mäsko krásne uvarené, až sa rozpadáva 12. preložíme ho z kuchty(hrnca) do sklenej ohňovzdornej misy 13. misu s mäsom dáme neprikrytú do rúry a pečieme tak dlho, kým sa nám takmer všetka šťava neodparí (ak sa ponáhľame v príprave a chceme ušetriť energiu a čas, dáme do ohňovzdornej misy k mäsu len malé množstvo šťavy z kuchty/hrnca-ostatok je možné použiť na iné účely) 14. medzitým si umyjeme a nadrobno nakrájame hrsť petržlenovej vňate 15. umyjeme si a nadrobno nakrájame paradajky 16. pripravíme si tahinu (nakoľko sama o sebe nie je chuťovo zrovna vábna) 17. do misky si dáme 5-7ČL tahiny 18. pridáme 0,5 ČL octu 19. pridáme štipku soli, čierneho korenia a indického kmínu 20. pridáme 2-3PL vody 21. všetko dobre premiešame, kým nám nevznikne jednotná hmota 22. upečené mäsko vyberieme z rúry 23. do mištičiek/hlbokých tanierov si dáme mäso, k nemu pridáme nadrobno nakrájanú paradajku 24. ďalej pridáme nadrobno nakrájanú petržlenovú vňať 25. nakoniec pridáme tahinu, ktorú sme si pripravili podľa bodov 17-21 - množstvo podľa vlastnej chuti, všetko zmiešame a podávame

Poznámka k receptu na Shawerma (šaverma) po mojom:
Takto pripravenú šavermu môžeme podávať s klasickými prílohami, alebo ňou naplniť arabský chlieb. Nám doma najviac chutí samotná s chlebom. Tahinu je v Čechách možné kúpiť v rôznych bioobchodoch. Prikladám link http://www.vsebio.cz/bio-tahini-sezamova-pasta-nes...

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Shawerma (šaverma) po mojom, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: JanaAli (Jana Ali Zibolenová)
  • Datum vložení: 29.04.2010
  • Počet porcí: 2
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Hovězí maso
  • Suroviny: 500-600g hovädzieho mäsa 3PL + 0,5ČL octu 2 stredne veľké cibule soľ čierne korenie indický kmín 2 stredne veľké paradajky hrsť petržlenovej vňate 2 poháre + 2-3PL vody 5-7ČL sezamovej pasty (tahina/tahini)
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na shawerma (šaverma) po mojom, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Shawerma (šaverma) po mojom - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Shawerma (šaverma) po mojom

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist