|
Recept na Selský pečený bůček
Recept na Selský pečený bůček je zařazen v kategorii vepřové maso.
K přípravě Selský pečený bůček budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1 kg bůčku, kousek sádla, lžíce kmínu, 2 špetky sladké papriky, 2 špetky mletého pepře. Sůl..
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Selský pečený bůček
Recept na Selský pečený bůček: /Bůček omyjeme a my případně vykostíme/. Kůžičku bůčku nařežeme na kostičky 5x5 mm. Vetřeme papriku a pepř a dobře celý kus osolíme. Dobře okmínujeme. Vložíme do pekáče s kouskem sádla pro začáteční zapečení. Podlijeme teplou vodou. Přiklopíme a dáme péci do trouby na 190-200°C. Během pečení maso podlejváme teplou vodou a maso poléváme výpekem. Horní část pekáče odstraníme, je li maso téměř hotové. Dopékáme, aby maso bylo do červena a kůžička byla křupavá.
Poznámka k receptu na Selský pečený bůček: Podáváme s bramborovým knedlíkem a zelím. Kdo má rád může mít knedlík houskový a někde se jí s bramborem. Zelí může být z kvašeného, ale i čerstvého. Co zbude, je náramně dobré jen tak za studena s dobrým chlebíčkem, cibulí, hořčicí a nebo okurčičkou. Mňam
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Selský pečený bůček, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Vaclav Fronek (Václav Froněk)
- Datum vložení: 28.07.2010
- Počet porcí: Podle množsví masa (z 1 kg cca 5-6)
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Vepřové maso
- Suroviny: 1 kg bůčku, kousek sádla, lžíce kmínu, 2 špetky sladké papriky, 2 špetky mletého pepře. Sůl.
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na selský pečený bůček,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Selský pečený bůček - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Selský pečený bůček
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|