RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Sečuánské kuře Kung Pao

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Sečuánské kuře Kung Pao, recepty Sečuánské kuře Kung Pao, Sečuánské, kuře, Kung, Pao


Recept na Sečuánské kuře Kung Pao

Recept na Sečuánské kuře Kung Pao je zařazen v kategorii drůbeží maso. K přípravě Sečuánské kuře Kung Pao budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
500 g kuracie maso bez koze 10 chilli papričky sušené 10 korenie sečuánske 3 struciky cesnak 1 malá cibuľa salotka 2 jarná cibuľka 1 cm čerstvy platkyzázvor 2 lyzica / kukuričný škrob maizena 2 lyzica sójová omáčka 2 lyzicka ocot ryžový 1 lyzicka cukor hnedý 2 lyzicka shaoxingvíno ryžové 3 lyzice na podliatie vyvar 100 g orechy burské olej rastlinny olej sezamovy.

Sečuánské kuře Kung Pao
Zvětšit obrázek

Recept na Sečuánské kuře Kung Pao

Recept na Sečuánské kuře Kung Pao:
1-Kuracinu najlepsie zo stehna nakrajame na male kusky a nalozime do marinady kde zmiesame sojovu omacku a ryzove vino s lyzicou maizeny poriadne premiesame a dame aspon na hodinu do ladnicky marinovat. 2-Tu sa tradicna priprava robi dvoma sposobmi , bud sa kusky daju vyprazit do oleja, alebo "stir fry" relativne na sucho do rozpaleneho woku dame trosku oleja a pridame kusky ( pozor prska) a stale miesame a oprazame -stir fry.Vyberieme a odlozime na teple miesto a wok ocistime. 3-Do cisteho woku dame trosku oleja a prve pridame secuanske korenie susene chilli a prazime ( kratko ) pokial sa chilli "nenafukne a korenie prska a olej sa zafarby na cerveno . 4-Vsetku zeleninu si nakrajame na drobno .Prve dame nakrajany cerstvy zazvor, salotku a potom cesnak oprazime a pridame podla chute dalsie my sme dali cervenu papriku original je do chrumkava nie duseny do makka preto sa neda pouzit mrazena zelenina. 5- V miske si spravime omacku zo sojovej omacky , vina a octu trosku cukru a maizeny ( ked chceme viac omacky pridame trochu bujone ) zmiesame a pridame do woku spolu s kuracim masom a miesame prazime -stir fry. 6-Nakoniec vmiesame arasidy , ktore sa tradicne robia cerstvo prazene, tak ze surove ovarime vo vode aby nam isla supka lahko dole. Osusime a oprazime na oleji do zlatista. 7-Originalna verzia je pomerne sucha bez vela omacky. Servirujeme s ryzou. PS: Len pre odvaznych !!!

Poznámka k receptu na Sečuánské kuře Kung Pao:
Pridal som tento recept len ako ukazku ako sa recepty menia ked "cestuju" po svete a prisposobuju sa miestnym chutiam. V tomto pripade v povodnej verzii ako jedneho z najstiplavejsich jedal v cine sa zmenilo prisposobilo na europsku alebo americku verziu lebo dlhe roky secuanske korenie bolo zakazane dovazat do ameriky plus vseobecne su jedla nepalive .Takze aby ste nedostali sok ked si objednate povodnu verziu Kung Pao -Kung Bao receptu dakde v cine v secuanskej provincii odkial pochadza.Kung Pao sa robi hlavne z kuraciny ale aj ryba,bravcove aj krevety alebo tofu vegetarianska verzia sa pouzivaju. PS: Secuanske korenie sa v cinskom lekarstve pouzivalo ako narkotikum na utlmenie bolesti zubov a v kombinacii so susenymi chilli je to ako explozia v ustach .Takze super stiplave a narkoticky korenene.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Sečuánské kuře Kung Pao, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: Nonya
  • Datum vložení: 07.04.2011
  • Počet porcí: 4
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Drůbeží maso
  • Suroviny: 500 g kuracie maso bez koze 10 chilli papričky sušené 10 korenie sečuánske 3 struciky cesnak 1 malá cibuľa salotka 2 jarná cibuľka 1 cm čerstvy platkyzázvor 2 lyzica / kukuričný škrob maizena 2 lyzica sójová omáčka 2 lyzicka ocot ryžový 1 lyzicka cukor hnedý 2 lyzicka shaoxingvíno ryžové 3 lyzice na podliatie vyvar 100 g orechy burské olej rastlinny olej sezamovy
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na sečuánské kuře kung pao, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Sečuánské kuře Kung Pao - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Sečuánské kuře Kung Pao

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist