|
Recept na Sauce picante Louisiana (Pikantní omáčka Louisiana)
Recept na Sauce picante Louisiana (Pikantní omáčka Louisiana) je zařazen v kategorii omáčky.
K přípravě Sauce picante Louisiana (Pikantní omáčka Louisiana) budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Přiměřené množství olivového oleje a hladké mouky, 1 velká lžíce bylinek ((oregáno, tymián, koriandr aj.), 2 cibule nakrájené, štáva a kůra z 1/2 citronu, 1 paprika, 2 stonky celeru, 2 středně velká rajčata, nasekaná chilli paprička, jarní cibulka na zdobení, 2 lžičky Worcester omáčky, rajský protlak, maso dle libosti, sůl a pepř..
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Sauce picante Louisiana (Pikantní omáčka Louisiana)
Recept na Sauce picante Louisiana (Pikantní omáčka Louisiana): Na oleji opražíte mouku dozlatova. Přidejte cibuli a vaříte asi 5 minut, mícháte. Přidate celá rajčata, čili a rajský protlak. Pokud máte kyselejší rajčata, můžete lehce dosladit cukrem. Zamíchejte a ihned přidejte celer, papriky a citron. Na mírném ohni vařte asi půl hodiny. Přidejte vodu na požadované množství, sůl a pepř dle chuti. Vařte po dobu asi 45 minut. V posledních 20 minutách vaření přidejte podle vlastních možností či chutí libovolné maso (krevety, kraby, kuřecí prsa či králíka, veverku nebo anebo vačici, jak libo). Odstavte z plotny a přidejte Worcesterskou omáčku. Na talíři zdobte sekanou jarní cibulkou. Jako příloha opečená bagetka. Dobrou chuť!
Poznámka k receptu na Sauce picante Louisiana (Pikantní omáčka Louisiana): Toto jídlo je oblíbené mezi kreoly v Jížních státech USA. V kreolské kuchyni se setkáme kromě ryb a té nejbohatší nabídky mořských plodů i s jídly z divokých krocanů, kachen, želv, vepřového masa, žabích stehýnek a jiných lahůdek. Ale o tom zase až někdy příště.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Sauce picante Louisiana (Pikantní omáčka Louisiana), kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: evosheek (Ivo)
- Datum vložení: 03.06.2012
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Omáčky
- Suroviny: Přiměřené množství olivového oleje a hladké mouky, 1 velká lžíce bylinek ((oregáno, tymián, koriandr aj.), 2 cibule nakrájené, štáva a kůra z 1/2 citronu, 1 paprika, 2 stonky celeru, 2 středně velká rajčata, nasekaná chilli paprička, jarní cibulka na zdobení, 2 lžičky Worcester omáčky, rajský protlak, maso dle libosti, sůl a pepř.
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na sauce picante louisiana (pikantní omáčka louisiana),
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Sauce picante Louisiana (Pikantní omáčka Louisiana) - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Sauce picante Louisiana (Pikantní omáčka Louisiana)
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|