|
Recept na Šantungská kachna
Recept na Šantungská kachna je zařazen v kategorii drůbeží maso.
K přípravě Šantungská kachna budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1 kachna (1 a 1/2 až 2 kg), 1 pórek, lžička zázvoru, lžička soli, lžička mletého kmínu, 2 hvězdičky badyánu, 5 lžic sójové omáčky, 2 lžičky koňaku, olej na smažení..
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Šantungská kachna
Recept na Šantungská kachna: Kachnu omyjeme a naporcujeme. Sůl promícháme s drceným badyánem, kmínem, zázvorem a potřeme kachnu ze všech stran. Pak naskládáme do porcelánové mísy, přidáme pórek na kolečka, sójovku a koňak. Mísu přikryjeme a 3 hodiny necháme odležet. Do velkého kastrolu jen o málo širšího než mísa dáme pařáček a dostatek vody. Na pařáček dáme mísu, kastrol přikryjeme pokličkou a vaříme v páře doměkka. Trvá to asi 2-3 hodiny. Je-li třeba, opatrně dolijeme vodu do kastrolu. Pak mísu vyjmeme a necháme kachnu okapat. Na vysoké pánvi nejlépe železné rozpálíme hodně oleje - asi půl litru a jednotlivé porce kůží dolů na něm opečeme dokřupava, až naberou červenofialovou barvu. Podáváme s rýží a ostrou omáčkou (sójovka, pálivý olej nebo tabasco, mletý kmín).
Poznámka k receptu na Šantungská kachna: V původním receptu se vaří a opéká celá kachna. Příprava porcované kachny je ekonomičtější a méně časově náročná:-) Kachna v této úpravě není kupodivu moc tučná ;-)
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Šantungská kachna, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: zizala
- Datum vložení: 28.10.2010
- Počet porcí: 4-6
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Drůbeží maso
- Suroviny: 1 kachna (1 a 1/2 až 2 kg), 1 pórek, lžička zázvoru, lžička soli, lžička mletého kmínu, 2 hvězdičky badyánu, 5 lžic sójové omáčky, 2 lžičky koňaku, olej na smažení.
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na Šantungská kachna,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Šantungská kachna - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Šantungská kachna
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|