|
Recept na Rýžovo-jablečná pochoutka
Recept na Rýžovo-jablečná pochoutka je zařazen v kategorii sladká jídla.
K přípravě Rýžovo-jablečná pochoutka budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Rýžová hmota: 400g rýže 8 hřebíčků (nejlépe vložit do čajového sítka) špetka soli - v osolené vodě uvaříme rýži s přidáním hřebíčků … přísady do rýže: 60 g másla/nebo Hery, 1 vanilkový cukr, 2 vejce, 50g nahrubo posekaných ořechů(budou potom pěkně křupat) = vše trochu prošleháme Jablková náplň: 700g nastrouhaných jablek 1 vanilkový cukr ½ lžičky mleté skořice - vše podusíme cca 5 min Pudink: 500ml mléka 2 vanilkové pudinky 1 vanilkový cukr - uvaříme (po přidání pudinků pořádně míchat, bude pěkně tuhý) - piškoty - rum/nebo vaječný koňak – může se vynechat - marmeláda - rostlinná šlehačka Cremefine - kakao, ořechy na vysypání formy.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Rýžovo-jablečná pochoutka
Recept na Rýžovo-jablečná pochoutka: Dortovou formu průměr 20cm vytřeme tukem a posypeme ořechy . Uvařenou rýži smícháme s dalšími přísadami, které jsme trochu vyšlehali a rozdělíme ji na 3 díly. Jablečnou náplň rozdělíme na 2 díly. Vrstvíme: na dno dáme jeden díl rýže, poklademe piškoty (světlé, nebo kakaové), můžeme pokapat rumem, nebo vaj.koňakem a navrstvíme jabl.náplň.Vrstvíme dále – rýži, piškoty , jablečnou hmotu a nakonec rýži. Pečeme na 180st. cca 50min. Vychládlé potřeme marmeládou (nebo poklademe např. mandarinky…) a zalijeme horkým pudinkem (pokud máme plnou formu, tak uvolníme bok a posuneme o něco výše). Dáme pořádně vychladit a nazdobíme šlehačkou (polovinu si můžeme obarvit kakaem).
Poznámka k receptu na Rýžovo-jablečná pochoutka: Rýžovo-jablečná pochoutka je jednoduché sladké jídlo, které trochu nazdobené a vychlazené může být ideálním lehkým moučníkem v letních dnech. Marmeládu jsem měla moc řídkou, příště hustší, nebo nahradit mandarinkami. Vrstvení díky marmeládě nevyniklo, jak mělo:-(
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Rýžovo-jablečná pochoutka, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: jahoda
- Datum vložení: 09.08.2010
- Počet porcí: 12 porcí
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Sladká jídla
- Suroviny: Rýžová hmota: 400g rýže 8 hřebíčků (nejlépe vložit do čajového sítka) špetka soli - v osolené vodě uvaříme rýži s přidáním hřebíčků … přísady do rýže: 60 g másla/nebo Hery, 1 vanilkový cukr, 2 vejce, 50g nahrubo posekaných ořechů(budou potom pěkně křupat) = vše trochu prošleháme Jablková náplň: 700g nastrouhaných jablek 1 vanilkový cukr ½ lžičky mleté skořice - vše podusíme cca 5 min Pudink: 500ml mléka 2 vanilkové pudinky 1 vanilkový cukr - uvaříme (po přidání pudinků pořádně míchat, bude pěkně tuhý) - piškoty - rum/nebo vaječný koňak – může se vynechat - marmeláda - rostlinná šlehačka Cremefine - kakao, ořechy na vysypání formy
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na rýžovo-jablečná pochoutka,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Rýžovo-jablečná pochoutka - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Rýžovo-jablečná pochoutka
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|