|
Recept na Rychlá vepřová játra na slanině a sezamu
Recept na Rychlá vepřová játra na slanině a sezamu je zařazen v kategorii pokrmy z vnitřností.
K přípravě Rychlá vepřová játra na slanině a sezamu budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
450 g vepřových jater 150 g uzené slaniny-měla jsem gazdovskou 1 větší cibule 1/2 čerstvé papriky-měla jsem červenou masitou 1 PL sušené bazalky(nemusí být) 1 PL sezamových semínek 3 PL omáčky Sony Sauce Indonesia-zakoupeno v Lidlu (kdo nemá, může použít obyčejnou sojovou nebo 1/2 kostky zeleninového bujonu) 150 ml horké vody hladká mouka na obalení jater kdo má rád-1 PL nasekaného libečku na závěr.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Rychlá vepřová játra na slanině a sezamu
Recept na Rychlá vepřová játra na slanině a sezamu: Játra omyjeme, osušíme, nakrájíme na 2 cm silné plátky a po stranách nařízneme, aby se nám při restování nekroutila. Slaninu a papriku nakrájíme na silnější špalíčky, cibuli na půlměsíčky. Na větší pánvi- použila jsem průměr 26 cm- na 1 PL tuku necháme 2 minuty osmahnout nakrájenou slaninu, pak k ní přidáme nakrájenou cibuli a 3 minutky společně orestujeme. Mezitím si obalíme játra v hladké mouce (kdo chce, může před obalením lehce játra opepřit). Osmaženou slaninu s cibulí vybereme z pánvičky ven, do výpeku dáme 1 PL sezamových semínek a hned poklademe plátky obalených jater, které osmažíme z obou stran po 2 minutách. Pak podlijeme 150 ml horké vody, přidáme 3 PL omáčky nebo rozdrobíme 1/2 kostky bujonu, přisypeme bazalku, orestovanou slaninu s cibulí, přidáme nakrájenou papriku, přiklopíme pokličkou, na mírném plameni necháme probublávat 10 minut a máme hotovo. Kdo chce a má, může těsně před vypnutím přidat nasekaný libeček. Hodí se pečivo, rýže, já jsem měla nové brambory.
Poznámka k receptu na Rychlá vepřová játra na slanině a sezamu: Dnes jsem potřebovala velice rychle nachystat oběd, který nebyl v plánu. Manžel přivezl játra v akci 19,90 Kč/kg a já jsem spíchla tuhle chutnou rychlovku, které se nemusí bát ani žádný začátečník. Je to levné a rychlé jídlo-dobrou chuť.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Rychlá vepřová játra na slanině a sezamu, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Anna Kocikova (Drahuš)
- Datum vložení: 06.08.2011
- Počet porcí: 3
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Pokrmy z vnitřností
- Suroviny: 450 g vepřových jater 150 g uzené slaniny-měla jsem gazdovskou 1 větší cibule 1/2 čerstvé papriky-měla jsem červenou masitou 1 PL sušené bazalky(nemusí být) 1 PL sezamových semínek 3 PL omáčky Sony Sauce Indonesia-zakoupeno v Lidlu (kdo nemá, může použít obyčejnou sojovou nebo 1/2 kostky zeleninového bujonu) 150 ml horké vody hladká mouka na obalení jater kdo má rád-1 PL nasekaného libečku na závěr
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na rychlá vepřová játra na slanině a sezamu,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Rychlá vepřová játra na slanině a sezamu - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Rychlá vepřová játra na slanině a sezamu
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|