|
Recept na Rybí nákyp
Recept na Rybí nákyp je zařazen v kategorii dietní recepty - dia - redukční.
K přípravě Rybí nákyp budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1 větší filet libové ryby (např. pangasius a jiné, 150 – 200 g) 1 menší cuketa 200 g lilku 1 střední rajče ½ červené papriky 1-2 stroužky česneku podle chuti 1 lžička rostlinného oleje Citronová šťáva podle chuti Bylinky ((bazalka, oregano, estragon…), koření na ryby, provensálské koření apod. podle chuti.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Rybí nákyp
Recept na Rybí nákyp: Lilky podélně nakrájíme na plátky silné asi 5 mm, rozložíme a osolíme, necháme cca 30 min odpočinout, než pustí přebytečnou vodu. Mezitím nakrájíme na kolečka cuketu, rajče a na proužky papriku. Dále v misce smícháme olivový olej s rozetřeným česnekem, rybí filet posypeme bylinkami nebo kořením na ryby. Lilek opláchneme od přebytečné soli pod tekoucí vodou a zlehka osušíme papírovou utěrkou. Zapékací misku nebo předem namočený římský hrnec zlehka vytřeme troškou oleje a dno a stěny misky vyložíme asi 2/3 plátků lilku, na které průběžně roztíráme směs česneku a olivového oleje (trochu si necháme i na závěrečnou vrstvu). Na lilky položíme okořeněný rybí filet (můžeme pokapat citronem), rybu poklademe plátky rajčat a papriky, posypeme bylinkami (bazalka, oregano..). Na ně položíme plátky cukety a dorovnáme. Jako poslední vše uzavře opět vrstva lilků potřených česnekem s olejem. Přikryjeme víkem nebo alobalem a dáme zapékat. V průběhu pečení je možné slít část přebytečné tekutiny, která se uvolní ze zeleniny, aby nákyp zůstal kompaktní i při servírování. Vhodné jako oběd nebo večeře při hubnutí i udržování váhy. V udržovacím režimu podáváme např. s rýží nebo s jinou přílohou.
Poznámka k receptu na Rybí nákyp: Druh: Recept vhodný pro redukci váhy i pro udržovací režim Hodnoty (pro 1 porci): Energetická hodnota: 1431 kJ Bílkoviny: 38 g Sacharidy: 29 g Tuky: 7 g Autorem je Institut redukce a prevence nadváhy kompliment® Brno (www.komplimentinstitut.cz), který pomáhá snižovat tělesnou hmotnost zejména pomocí úpravy stravování. Tato doporučení pro redukci a udržení váhy vychází ze zásad Světové zdravotnické organizace a z 18letých zkušeností.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Rybí nákyp, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Institut kompliment
- Datum vložení: 21.12.2010
- Počet porcí: 1
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Dietní recepty - DIA - Redukční
- Suroviny: 1 větší filet libové ryby (např. pangasius a jiné, 150 – 200 g) 1 menší cuketa 200 g lilku 1 střední rajče ½ červené papriky 1-2 stroužky česneku podle chuti 1 lžička rostlinného oleje Citronová šťáva podle chuti Bylinky ((bazalka, oregano, estragon…), koření na ryby, provensálské koření apod. podle chuti
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na rybí nákyp,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Rybí nákyp - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Rybí nákyp
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|