|
Recept na Rumaki
Recept na Rumaki je zařazen v kategorii předkrmy.
K přípravě Rumaki budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
kuřecí játra anglická slanina vodní kaštany marináda: soya souce olivový olej chilli pasta strouhaný zázvor může a nemusí být česnek alternativně místo zázvoru hnědý cukr.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Rumaki
Recept na Rumaki: Očištěná kuřecí játra pokrájená na menší kousky naložíme na min. půl hodiny do marinády a potom spolu s půlkou vodního kaštanu zabalíme do anglické slaniny, upevníme párátkem a v troubě pečeme tak, aby byla slanina opečená a játra nevysušená
Poznámka k receptu na Rumaki: Rumaki je chuťovka havajského původu. Jeho složky a způsob přípravy se liší, ale obvykle se skládá z vodních kaštanů s kousky jater ve slanině a marinované v sójové omáčce zázvorem nebo hnědým cukrem. První záznam o rumaki pochází z r.1940. Rumaki se staly jedním z populárních předkrmů z roku 1950 a 1960. To byly podávány nejen v restauracích tiki (restaurace v hawaisko-polynézském stylu), kde to začalo, ale také je domácí kuchaři začali připravovat pro večírky a přátelská setkání. Někdy v této době se rumaki začaly objevovat i jako součást oficiálních menu v čínských restauracích v Americe. I když nejsou tak populární, jak to kdysi bylo, jsou rumaki stále k nalezení v obou jeho tradičních podobách (zázvor nebo cukr). Některé inovované recepty používají krevety místo kuřecích jater nebo ananasy místo vodních kaštanů. Existují i vegeariánské recepty, které zase používají houby a sojovou slaninu místo vepřové. Zatímco přesné recepty se často liší, společné téma marinády, křupavého balení a napichování na párátko, zůstávají Vodní kaštany prodávají specializované asijské prodejny, jejich chuť mi připomíná něco mezi ředkvičkou a makadam ořechem :)))Hezky křoupou.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Rumaki, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: hosta
- Datum vložení: 29.05.2013
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Předkrmy
- Suroviny: kuřecí játra anglická slanina vodní kaštany marináda: soya souce olivový olej chilli pasta strouhaný zázvor může a nemusí být česnek alternativně místo zázvoru hnědý cukr
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na rumaki,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Rumaki - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Rumaki
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|