|
Recept na Rozházený sojový špíz - vegan
Recept na Rozházený sojový špíz - vegan je zařazen v kategorii bezmasá jídla.
K přípravě Rozházený sojový špíz - vegan budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
- 1x balení sojových kostek - 2x stroužek česneku - 2x kostka zeleninového bujónu - 1x paprika (červená/žlutá) - 1-2x rajče - 1x cibule - olej (olivový) - koření gyros nebo grilovací - 2x polévková lžíce barbecue marinády (viz. foto) - sůl.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Rozházený sojový špíz - vegan
Recept na Rozházený sojový špíz - vegan: Dáme si vařit 1,5 litru vody, do které dáme dva stroužky česneku (nakrájet nebo prolisovat), dvě kostky bujónu a případně dosolíme, kdyby voda nebyla dost slaná. Když se voda vaří, nasypeme celý obsah pytlíku sojových kostek do vody a vaříme cca 10min. Kostky po uvaření scedíme a až nám trochu vychladnou, vymačkáme z nich přebytečnou vodu. Papriku, rajče a cibuli si nakrájíme na středně velké kostičky, přidáme vymyčkané sojové kostky a posypeme gyros/grilovacím kořením a přidáme barbecue marinádu. Vše promícháme a na pánvičce si buď na oleji nebo bez oleje (na nepřilnavé nebo steak pánvi) vše opečeme. Zelenina by měla být křupavá a sojové maso opečené dozlatova. Podáváme s bramborem nebo kaší. ---Původně to měl být špíz, ale chyběly mi špejle :-) ----
Poznámka k receptu na Rozházený sojový špíz - vegan: Tímto způsobem uvařené sojové maso je chutné a při vaření nesmrdí! Je nutné dodržovat množství vody na množství česneku a bujónu!!! Takto připravené jídlo je veganské, tzn. bez použití surovin živočišného původu (mléko, maso, vejce, sýr). Veganská výživa je velmi zdravá a bohatá na vitamíny, viz. webové stránky, na kterých se dozvíte více: http://www.vegan-fighter.com/ Veganské recepty: http://veganodaktyl.veganka.cz/
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Rozházený sojový špíz - vegan, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Amy.Stoker7
- Datum vložení: 17.04.2013
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Bezmasá jídla
- Suroviny: - 1x balení sojových kostek - 2x stroužek česneku - 2x kostka zeleninového bujónu - 1x paprika (červená/žlutá) - 1-2x rajče - 1x cibule - olej (olivový) - koření gyros nebo grilovací - 2x polévková lžíce barbecue marinády (viz. foto) - sůl
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na rozházený sojový špíz - vegan,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Rozházený sojový špíz - vegan - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Rozházený sojový špíz - vegan
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|