|
Recept na Roštěnky naší rodinky
Recept na Roštěnky naší rodinky je zařazen v kategorii hovězí maso.
K přípravě Roštěnky naší rodinky budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
4 hovězí plátky (roštěněc nebo zadní) 1 cibule 2 stroužky česneku hladká mouka 2-3 lžíce sádla 2 lžíce hořčice horký vývar sůl --- na kořenící směs: 1/2 lžičky černého pepře 1 lžička sladké mleté papriky 1/2 lžičky mletého zázvoru 1 lžička drceného kmínu 1/2 lžičky mletého nového koření 1/2 lžičky sušeného rozmarýnu 1/2 lžičky mleté skořice špetka mletého kardamonu špetka muškátového květu špetka mletého koriandru.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Roštěnky naší rodinky
Recept na Roštěnky naší rodinky: Všechno koření na směs smícháme. Maso naklepeme, nařízneme po okrajích, osolíme a potřeme směsí koření. Při nanášení koření si můžeme pomoct trochou oleje. Plátky masa necháme odležet. Mezitím nakrájíme cibuli a utřeme česnek se solí. V kastrolu rozehřejeme sádlo a cibulku na něm opečeme dozlatova, cca 10 minut. Poté přidáme maso, které jsme obalili v hladké mouce a přebytečnou oklepali. Plátky opečeme z obou stran dohněda a zalijeme malým množstvím horkého vývaru. Přidáme hořčici, utřený česnek a maso; a dusíme doměkka, za průběžného podlévání sběračkou vývaru. Připravovaný pokrm neustále hlídáme. Když je maso měkké, zahustíme omáčku jíškou a na mírné teplotě prováříme dalších 20-30 minut, až tuk vystoupí na povrch. Podáváme s rýží, kuskusem nebo houskovým knedlíkem a zdobíme čerstvými nebo naloženými sušenými rajčaty a petrželkou.
Poznámka k receptu na Roštěnky naší rodinky: Náhodně courám po Dadalově kuchařce a našla jsem tam koření, které patří na dušené roštěnky a vzpomněla jsem si na tento recept, který jsem nedávno psala... "ROŠTĚNKY - KOŘENÍ / n. ROSTBRATEN / a. POTROAST - bohatá směs sestávající z dvanácti druhů mletého koření. Obsahuje černý pepř, zázvor, kardamom, koriandr, rozmarýn, papriku, nové koření, kmín, muškátový květu, skořici, cibuli, česnek a sůl (5 %). Dává dušeným masům vyváženou, nepříliš ostrou chuť, příjemnou vůni a barvu." Takže to moje drahá babička dělala téměř předpisově...
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Roštěnky naší rodinky, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Eliza
- Datum vložení: 28.10.2011
- Počet porcí: 4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Hovězí maso
- Suroviny: 4 hovězí plátky (roštěněc nebo zadní) 1 cibule 2 stroužky česneku hladká mouka 2-3 lžíce sádla 2 lžíce hořčice horký vývar sůl --- na kořenící směs: 1/2 lžičky černého pepře 1 lžička sladké mleté papriky 1/2 lžičky mletého zázvoru 1 lžička drceného kmínu 1/2 lžičky mletého nového koření 1/2 lžičky sušeného rozmarýnu 1/2 lžičky mleté skořice špetka mletého kardamonu špetka muškátového květu špetka mletého koriandru
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na roštěnky naší rodinky,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Roštěnky naší rodinky - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Roštěnky naší rodinky
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|