|
Recept na Roládky z králičího hřbetu
Recept na Roládky z králičího hřbetu je zařazen v kategorii jiné maso.
K přípravě Roládky z králičího hřbetu budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1 králičí hřbet, sůl, pepř, kmín. Na náplň: 1 starší houska, cca 1 dcl mléka, hrst zeleného hrášku, kousek žluté, popřípadě zelené kapie, 1 vajíčko, 1 lžíce másla, sůl, pepř, muškátový oříšek, cca 4 plátky kvalitní šunky, olej na opečení roládek..
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Roládky z králičího hřbetu
Recept na Roládky z králičího hřbetu: Králičí hřbet vykostíme. Postupujeme velmi opatrně, abychom tenkou vrstvu masa u páteře nepřeřízli. Vzniklý plát masa buď použijeme celý, nebo jej v nejtenší části překrojíme a uděláme 2 roládky, které naklepeme, osolíme, opepříme. V misce ušleháme žloutek s máslem. Přidáme špetku muškátového oříšku, osolíme, opepříme. Z bílku vyšleháme sníh. Housku nakrájíme na kostičky a zalijeme mlékem. Pak ji pořádně vymačkáme a přidáme k vaječné směsi. Promícháme, přidáme hrášek a na malé kostičky nakrájenou kapii, nakonec lehce vmícháme sníh. Plátky poklademe šunkou, směs natřeme na roládky, srolujeme a pořádně sepneme jehličkami, nebo párátky, popřípadě povážeme potravinářským motouzem. Roládky můžeme mírně posypat grilovacím kořením. Pak je ze všech stran zprudka opečeme na oleji a dáme do pekáčku. Zalijeme troškou vody, přiklopíme a pečeme cca 20 minut. Pak pekáček odklopíme a ještě asi 15 minut pečeme na barvu.
Poznámka k receptu na Roládky z králičího hřbetu: Moje improvizace. Trošku se opičím po Evě Hubové, která dělala něco podobného, ale postupovala jsem jinak. Příloha je naprosto na každém z nás. Můžeme ze zbytku králičího masa, které nelze jinak použít uvařit omáčku, malinko podobnou svíčkové a dát si ji k těmto roládkám s knedlíkem.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Roládky z králičího hřbetu, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Jana Remkova
- Datum vložení: 13.03.2013
- Počet porcí: 1 větší, nebo 2 menší roládky
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Jiné maso
- Suroviny: 1 králičí hřbet, sůl, pepř, kmín. Na náplň: 1 starší houska, cca 1 dcl mléka, hrst zeleného hrášku, kousek žluté, popřípadě zelené kapie, 1 vajíčko, 1 lžíce másla, sůl, pepř, muškátový oříšek, cca 4 plátky kvalitní šunky, olej na opečení roládek.
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na roládky z králičího hřbetu,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Roládky z králičího hřbetu - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Roládky z králičího hřbetu
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|