RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Rizoto s hovězím masem alla Michael

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Rizoto s hovězím masem alla Michael, recepty Rizoto s hovězím masem alla Michael, Rizoto, hovězím, masem, alla, Michael


Recept na Rizoto s hovězím masem alla Michael

Recept na Rizoto s hovězím masem alla Michael je zařazen v kategorii hovězí maso. K přípravě Rizoto s hovězím masem alla Michael budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
0,5kg zadního hovězího masa 150g rýže arborio 50ml bílého vína -suché 450ml hovězího vývaru 2 šalotky cca 20g čerstvého másla parmazán sůl česnek špetka šafránu špetka zázvoru 2 mrkve 1 petržel špetka sladké papriky čerstvé bylinky hovězí vývar.

Rizoto s hovězím masem alla Michael
Zvětšit obrázek

Recept na Rizoto s hovězím masem alla Michael

Recept na Rizoto s hovězím masem alla Michael:
Hovězí maso: nejdříve si připravíme hovězí maso, které později vmícháme do rizota. Maso orestujeme na cibuli a špetce sladké papriky, jen mírně osolíme a dusíme do měkka. Maso nemusí mít, respektive nemělo by mít hodně výraznou chuť. Do rizota vkládáme maso s minimem šťávy. Rizoto: Šalotku, nahrubo nastrouhanou mrkev a petržel orestujeme na másle, přidáme nepropranou, neuvařenou! rýži, česnek a znovu krátce restujeme. Rýže se zatáhne a u toho do sebe absorbuje chuť restované zeleniny, přidáme víno, zasypeme trochou šafránu s jemně nastrouhaným zázvorem(zázvor jen na vůni), za stálého míchání počkáme až se víno odpaří a pokračujeme v podlévání vývarem. Vývar by měl být hovězí, silný a rozhodně bez dochucovadel typu masox apod. Za stálého míchání vaříme asi 20 min. Tato příprava není náročná, ale celou dobu je potřeba rýži míchat a nevzdálit se od ní. Doporučuji připravovat rizoto v hluboké pánvi, lépe se v ní odpaří jak víno, tak vývar, jde to rychleji než v hrnci. Poté co se rýže uvaří do měkka, vložíme hovězí maso a na zjemnění přidáme kousek másla. Rizoto podáváme v hlubokých talířích. Já mám rizoto na plytkém talíři jen proto, aby se lépe fotilo. Rýže by měla být na skus a vždy připravovaná a la minute, ohřívání ji ubere chuť.

Poznámka k receptu na Rizoto s hovězím masem alla Michael:
Takto připravuji rizoto přátelům, pokud dělám rizoto s krevetami a opečenými mušlemi, použiji rybí vývar. Když dělám klasické italské, nejraději milánské rizoto, z ingrediencí vynechávám mrkev, zázvor, petržel, protože tam nepatří. Přidá se pouze šafrán.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Rizoto s hovězím masem alla Michael, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: Fabio
  • Datum vložení: 04.01.2015
  • Počet porcí: 4
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Hovězí maso
  • Suroviny: 0,5kg zadního hovězího masa 150g rýže arborio 50ml bílého vína -suché 450ml hovězího vývaru 2 šalotky cca 20g čerstvého másla parmazán sůl česnek špetka šafránu špetka zázvoru 2 mrkve 1 petržel špetka sladké papriky čerstvé bylinky hovězí vývar
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na rizoto s hovězím masem alla michael, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Rizoto s hovězím masem alla Michael - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Rizoto s hovězím masem alla Michael

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist