|
Recept na Restovaný vývar na slanině a cibuli s nočky
Recept na Restovaný vývar na slanině a cibuli s nočky je zařazen v kategorii polévky.
K přípravě Restovaný vývar na slanině a cibuli s nočky budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
6 plátků dobré slaniny(slabých) 1/4 cibule 2 kostky masox 1/4 kg mleté maso 2 mrkve 1 petržel 1/4 celeru pepř, sůl, Maggi 1 vejce 2 polévkové lžíce mouky hladké 3 polévkové lžíce strouhanky na špičku nože zázvor mletý.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Restovaný vývar na slanině a cibuli s nočky
Recept na Restovaný vývar na slanině a cibuli s nočky: Slaninu nakrájíme na drobno, hodně drobno a dáme do hrnce osmahnout. Jakmile pustí tuk, přidáme najemno nasekanou cibuli a restujeme do zlatova. Přidáme nahrubo nastrouhanou zeleninu, krátce společně orestujeme, to už je skoro nasucho, přidáme hrnek vody a dvě kostky masoxu a provaříme. Přidáme 2 l vody a vaříme. Z mletého masa, které jsme podle vlastní chuti okořenili a přidali jedno vejce, žádnou strouhanku, mouku nebo housky. Jen maso, vejce a koření, vykrajujeme malou lžičkou nočky a zavařujeme do vývaru. Z vejce, mouky a trochu vody připravíme panýrunk (na obalování řízků), přidáme strouhanku a vytvoříme polotuhou hmotu, přidáme zázvor a opět lžičkou nočky a šup do polévky. Polévku dosolíme nakonec.
Poznámka k receptu na Restovaný vývar na slanině a cibuli s nočky: Já se omlouvám, tady to vypadá složitě, ale ona je to v podstatě zbytková polévka. Na dovolené v pátek jsem dělal řízky a vyklízel lednici. A tam byla slanina, kousek cibule, trocha mletého a z obalování řízků mně zbyl panýrunk a strouhanka. Tak takhle ta polévka vznikla a proto je hrozně rychlá, krásně se s ní uklidí lednice, a podle mě je i jedlá.(Neprozřetelně jsem řekl spolubydlícím, jestli chtějí, ať si vezmou. Na večer už nezbyla)
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Restovaný vývar na slanině a cibuli s nočky, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: klukodvody (Josef Senohrábek)
- Datum vložení: 11.11.2009
- Počet porcí: 6
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Polévky
- Suroviny: 6 plátků dobré slaniny(slabých) 1/4 cibule 2 kostky masox 1/4 kg mleté maso 2 mrkve 1 petržel 1/4 celeru pepř, sůl, Maggi 1 vejce 2 polévkové lžíce mouky hladké 3 polévkové lžíce strouhanky na špičku nože zázvor mletý
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na restovaný vývar na slanině a cibuli s nočky,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Restovaný vývar na slanině a cibuli s nočky - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Restovaný vývar na slanině a cibuli s nočky
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|