|
Recept na Řecká klasika
Recept na Řecká klasika je zařazen v kategorii saláty.
K přípravě Řecká klasika budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Černé olivy(ja davám na 1 porci tak 5 oliv) 1/2 hlávky ledového salátu 2 papriky 4 rajčata 1 okurka 1 malá cibule(červená) 200g sýru feta 100ml oliv oleje vinný ocet sůl, pepř, oregáno nebo koření tatziki..
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Řecká klasika
Recept na Řecká klasika: Zeleninu nakrajíme na větší kouksky a rovnoměrně rozdělíme na hluboké talíře. Řecký salát se připravuje pro každého člověka zvlášť ,tudíž se nenabírá ze společné mísy. Sýr nakrajíme na kostičky a poklademe spolu s olivami na zeleninu. Zálivku připravíme z oliv.oleje, vinného octa, soli, pepře a oregána(tatziki). Můžeme přidat čerstvou petrželku případně čerstvé oregáno.
Poznámka k receptu na Řecká klasika: Pravá feta se vyrabí pouze z ovčího mléka, popřípadně z kozího. Sýr je drobivý, má vyšší obsah tuku a prodavá se většinou ve slanném nálevu. Řekové tento sýr klasicky konzumují s chlebem na snídani, do salátu nebo jej grilují, případně používají jako náplň do paprik či baklažanů .Já osobne ho miluji jen opepřeny, politý oliv.olejem, popřípadě doplěny olivama k bilému vinu. Tak se nechte inspirovat a pochutnejte si
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Řecká klasika, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: tajja
- Datum vložení: 28.09.2011
- Počet porcí: 4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Saláty
- Suroviny: Černé olivy(ja davám na 1 porci tak 5 oliv) 1/2 hlávky ledového salátu 2 papriky 4 rajčata 1 okurka 1 malá cibule(červená) 200g sýru feta 100ml oliv oleje vinný ocet sůl, pepř, oregáno nebo koření tatziki.
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na Řecká klasika,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Řecká klasika - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Řecká klasika
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|