Recept na Rebarborové chutney
Recept na Rebarborové chutney je zařazen v kategorii zavařeniny.
K přípravě Rebarborové chutney budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
500 g rebarbory (očištěné a nakrájené na kousky 1 cm) 2 lžíce hořčičných semínek 3 lžíce sušených brusinek špetka soli 3 lžíce balzamikového octa 5 lžic třtinového cukru 1 lžička sušeného zázvoru (může být samozřejmě i čerstvý) 5 kousků hřebíčku 1 lžička mleté skořice.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Rebarborové chutney
Recept na Rebarborové chutney: Rebarboru dusíme na mírném ohni za občasného míchání se všemi uvedenými ingrediencemi, dokud směs nezhoustne a rebarbora není měkka (asi 30 minut). Podle chuti nakonec ještě můžeme přidat třtinový cukr, balzamiko nebo červený vinný ocet. Směs má být příjemně sladkokyselá. Malé skleničky a víčka vypláchneme vařící vodou. Vlijeme do nich chutney, řádně zavřeme a otočíme víčkem dolů, dokud nevychladnou. Skladujeme při nižších teplotách. Podáváme k sýrům, grilovanému nebo pečenému masu.
Poznámka k receptu na Rebarborové chutney: Můžeme přidat i hrozinky, sezamové semínko, ale i stroužek česneku nakrájený na slabé plátky.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Rebarborové chutney, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: danielle72
- Datum vložení: 20.07.2013
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Zavařeniny
- Suroviny: 500 g rebarbory (očištěné a nakrájené na kousky 1 cm) 2 lžíce hořčičných semínek 3 lžíce sušených brusinek špetka soli 3 lžíce balzamikového octa 5 lžic třtinového cukru 1 lžička sušeného zázvoru (může být samozřejmě i čerstvý) 5 kousků hřebíčku 1 lžička mleté skořice
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na rebarborové chutney,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Rebarborové chutney - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Rebarborové chutney
|
|